Aftrap Spring High Expeditie

Op de Spring High Expeditie in Amsterdam Nieuw-West verzamelen leerlingen samen met ouders, ondernemers en buurtbewoners verhalen van de buurt en gaan ze op zoek naar oplossingen voor grootstedelijke vraagstukken in het klein.


Tijd

12.00-15.00

Locatie
Spring High, Herman Poortstraat 17, Amsterdam

13 oktober 2016

Hoe krijgen we kinderen in de buurt in beweging? Hoe zorgen we ervoor dat de wijk schoner wordt? En hoe maken we Nieuw-West aantrekkelijker voor toeristen? Op 13 oktober is de aftrap van de Spring High Expeditie, met professor Erik Scherder, bestuurslid Ronald Mauer en wethouder Simone Kukenheim.

Met deze vraagstukken gaan de leerlingen van Spring High++Spring HighSpring High is een nieuw onderwijsinitiatief in Amsterdam Nieuw-West. Onder leiding van de schoolbesturen Stichting Westelijke Tuinsteden (STWT, primair onderwijs) en Esprit Scholen (primair en voortgezet onderwijs) geeft Spring High onderwijs aan leerlingen tussen 10 en 16 jaar. Uitgangspunt voor het onderwijs van Spring High is een stevig kerncurriculum, waarin digitale vaardigheden, persoonsvorming en burgerschapsvorming een belangrijke positie innemen. vanaf oktober 2016 de wijk in. Op de Spring High Expeditie in Nieuw-West verzamelen zij samen met ouders, ondernemers en buurtbewoners de verhalen van de buurt en gaan ze op zoek naar oplossingen voor grootstedelijke vraagstukken in het klein.

Meer weten?

Kom dan op donderdag 13 oktober 2016 om 12:00 uur naar Spring High, waar we samen de Spring High Expeditie aftrappen. Professor Erik Scherder legt uit waarom het zo belangrijk is om te bewegen, voor zowel je hersenen als de rest van je lichaam. Ronald Mauer, als bestuurslid van stadsdeel Nieuw-West verantwoordelijk voor onder andere de thema’s onderwijs en sport, vertelt waarom bewegen hoog op de agenda staat in Nieuw-West. We ronden de middag af met onderwijswethouder Simone Kukenheim. De leerlingen van Spring High gaan met haar in gesprek.

We nodigen alle buurtbewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden uit voor deze feestelijke opening: om de school en leerlingen te leren kennen, om mee te denken over de vraagstukken van Nieuw-West en om betrokken te raken bij de Expeditie.

Spring High Expeditie is een samenwerking van Spring High en Kennisland

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/aftrap-spring-high-expeditie/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/aftrap-spring-high-expeditie/