Amsteldorp Ontdekt

Tijdens Amsteldorp ontdekt viert de wijk Amsteldorp alle activiteiten, organisaties en initiatieven die de wijk rijk is, en zetten we de nieuwe ideeën en samenwerkingen die uit ons Social Lab zijn voortgekomen in de schijnwerpers.


Tijd

16:00-19:30

Locatie
Het Hoekhuis, Amsteldorp, Amsterdam

header_img
Logo Amsteldorp Ontdekt

Maker: Studio Bureau

Rechten:

Download
09 maart 2017

In de zomer van 2014 startte Kennisland samen met de gemeente Amsterdam, buurtbewoners en professionals uit de wijk een Social Lab in Amsteldorp++Team AmsteldorpWe startten met het ophalen van verhalen over prettig oud worden in Amsteldorp. Hierna keerde Team Amsteldorp terug om te werken aan nieuwe verbindingen en oplossingsrichtingen voor én tussen bewoners, professionals en de gemeente.. Uit de verhalen die we ophaalden, kwamen drie thema’s naar voren: de verbinding tussen de vraag van bewoners en het aanbod van organisaties, langer zelfstandig thuis wonen en ‘thuis’ zijn in de buurt en sociale netwerken. De afgelopen maanden werkten we aan deze thema’s met verschillende prototypes: initiatieven in de buurt++PrototypesZo maakten bewoners samen met ontwerpers van de buurtsupermarkt een ontmoetingsplek voor ouderen in de buurt, ontwikkelden we een verwijskaart voor vrijwilligers, gingen we met woningcorporaties in gesprek over het concept ‘woningruilen’, werd de sociale functie van de wijkbeheerder uitgebreid door een nieuwe financieringsstructuur én ontwikkelden we met ondernemers en buurtbewoners de Amsteldorp Ontdekt Route door de wijk. die we samen met de bewoners en professionals testten en doorontwikkelden.

Op donderdag 9 maart 2017 viert Amsteldorp met Amsteldorp Ontdekt alle activiteiten, organisaties en initiatieven die de wijk rijk is, en zetten we ook de nieuwe ideeën en samenwerkingen die uit het Social Lab zijn voortgekomen in de schijnwerpers.

We starten om 16.00 uur met een gezamenlijke opening in het Hoekhuis, en om 19.00 uur sluiten we gezamenlijk af met eten en drinken rondom de Buurtsupermarkt++De Buurtsupermarkt De Buurtsupermarkt in de Fizeaustraat is met steun van verhuurder Rochdale, stadsdeel Oost, ontwerpers Annet Ekkel en Mireille Woortman van Studio Wonderkamer en een groep bewoners en vrijwilligers uit de buurt getransformeerd tot centrale ontmoetingsplek in de wijk. Foodblogger Mooncake ging langs de Buurtsuper en schreef deze lovende blogpost.. Tussen 16.00 en 20.00 uur vinden er op verschillende plekken door de hele wijk activiteiten plaats, waar je bij kunt aansluiten:

  • Loop mee met de Amsteldorp Ontdekt Route door de wijk en hijs samen met ons de vlaggen van alle punten die op de route te vinden zijn om de route zichtbaar te maken voor heel Amsteldorp. Of ga zelf op ontdekkingstocht met de speciale routekaart (op te halen bij het Hoekhuis)!
  • Ga met buurtbewoners en professionals in gesprek over de Woningruilweken Amsteldorp en het thema ‘wonen’ tijdens het Stadsgesprek om 16.45 uur (beperkt aantal plaatsen beschikbaar, meld je hier aan);
  • Kom om 18.00 uur naar de Buurtsuper in de Fizeaustraat om te luisteren naar het verhaal van de Buurtsuperman, en de muziek van violist en buurtbewoner Robert Duizend.

 

Bekijk het event op Facebook

 

Amsteldorp Ontdekt
Amsteldorp Ontdekt

Kaart van Amsteldorp met alle locaties

Maker: Studio Bureau

Rechten:

Download
Kaart van Amsteldorp met alle locaties

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/amsteldorp-ontdekt/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/amsteldorp-ontdekt/