ARTtube Academie Workshop ‘Auteursrecht en digitale cultuur’

Diverse sprekers tonen innovatieve voorbeelden van transmediale storytelling en creatief hergebruik van archieven in presentaties en workshops. Maarten Zeinstra gaat tijdens zijn workshop in op vragen rondom auteursrecht en video op het internet.


Tijd

12:30 - 18:00

Locatie
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Media Parkboulevard 1, Hilversum

header_img
Everything is a remix

Maker: Kirby Ferguson (edit: KL)

Rechten:

Original

Download
21 april 2017

De ARTtube Academie ‘Diggin’ the Archive’ is een inspiratiemiddag over online storytelling met video en audiovisuele archieven. De dag is bedoeld voor museummedewerkers, multimediaproducenten in de culturele sector, informatieprofessionals, makers en studenten.

Tijdens de academie geeft Maarten Zeinstra een workshop over auteursrecht en digitale cultuur. Tijdens deze workshop gaat hij in op vragen rondom auteursrecht en video op het internet: Hoe verhoud je je als cultuurprofessional tot de remixcultuur waarin kennis, beelden en geluiden worden hergebruikt, aangepast en van een andere betekenis voorzien? Waar ligt de waarde voor een culturele instelling in de mogelijkheden die ‘open’ biedt, en hoe past dit binnen een digitale strategie?

Schrijf je snel in, de laatste kaarten zijn verkrijgbaar via EventBrite. Daar kun je ook het volledige programma van de middag bekijken.