Dag van de Lokale Democratie

Op vrijdag 17 november vindt de Dag van de Lokale Democratie plaats in Nieuwegein. Tessa en Wieteke begeleiden tijdens deze dag een Democratisch spreekuur en presenteren daarbij zes aannames die samenwerking tussen bewoners en ‘het systeem’ in de weg staan.


Tijd

9:00 tot 17:00

Locatie
De Woonindustrie, Symfonielaan 1, 3438 EW Nieuwegein

header_img
Deelnemers AMJS werken samen

Deelnemers van project Amsterdammers Maak je Stad! werken samen en leren van en met elkaar.

Maker: Maak je Stad!

Rechten:

Original

Download
Deelnemers van project Amsterdammers Maak je Stad! werken samen en leren van en met elkaar.
17 november 2017

Op vrijdag 17 november vindt de Dag van de Lokale Democratie plaats in Nieuwegein. Met nog vier maanden te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen komen volksvertegenwoordigers, bestuurders, actieve bewoners en professionals samen om kennis te delen en te werken aan meer en betere democratie.

Tessa en Wieteke begeleiden tijdens de Dag van de Lokale Democratie een Democratisch spreekuur en presenteren daarbij samen met Femke Haccoû, Urban Innovation Officer bij de Gemeente Amsterdam, zes aannames die samenwerking tussen bewoners en ‘het systeem’ in de weg staan.

In veel van Kennislands projecten spelen democratische processen, samenwerking met bewoners en bewonersinitiatieven een grote rol. De droom van (succesvolle) participatie is bij deelnemers vaak volop aanwezig, maar de praktijk blijkt soms weerbarstig.De droom van succesvolle participatie is bij deelnemers vaak volop aanwezig, maar de praktijk blijkt soms weerbarstig. Wat kunnen we leren van de experimenten die we bijvoorbeeld bij Maak je Stad! of social lab Plaatsmakers++Maak je Stad! en PlaatsmakersLees meer over wat we kunnen leren van projecten Maak je Stad! en Plaatsmakers ondersteunen en ontwerpen?

Tijdens het Democratisch spreekuur bespreken we aannames van zowel bewoners als ambtenaren die we in deze projecten regelmatig tegenkomen en nodigen we het publiek uit in gesprek te gaan over hun dilemma’s, lessen en successen met betrekking tot samenwerking tussen bewoners, gemeente en professionals.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/dag-lokale-democratie/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/dag-lokale-democratie/