Divosa Najaarscongres ‘Veranderkracht’

Hoe pas je wetenschappelijke inzichten toe op je eigen praktijk? Hoe raak je gefocust op de meest waardevolle verbeteringen? En hoe voorkom je dat de goede ideeën al na een paar moedige pogingen bezwijken onder de dagelijkse besognes?


Locatie
Theater De Spiegel, Spinhuisplein 14, 8011 ZZ, Zwolle

26 november 2015

Gemeenten hebben de grote verantwoordelijkheden en de krappe budgetten gekregen. En overal wordt geëxperimenteerd met nieuwe werkvormen. We zijn inmiddels zo overladen met veranderingsteksten, dat ze hun zeggingskracht grotendeels zijn kwijtgeraakt. Praten over verandering is al lang niet meer inspirerend. De kunst is om het te doen.

Het Divosa Najaarscongres staat in het teken van persoonlijke veranderkracht. Hoe pas je wetenschappelijke inzichten toe op je eigen praktijk? Hoe raak je gefocust op de meest waardevolle verbeteringen? En hoe voorkom je dat de goede ideeën al na een paar moedige pogingen bezwijken onder de dagelijkse besognes? Wat weten we over de laatste maatschappelijke ontwikkelingen? Wat moet je tenminste in orde hebben en hoe doe je dat? Hoe zetten we die kennis in voor het brede sociale domein? Hoe verwerf je de kunst van het transformeren?

Chris Sigaloff is een van de sprekers en vertelt over onze social labs++Social labsZie ook onze case ‘Labs: proeftuinen in terra incognita’.: de noodzaak van het experimenteren in het sociale domein.

Meer informatie

Ga naar de website van Divosa.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/divosa-najaarscongres-2015-veranderkracht/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/divosa-najaarscongres-2015-veranderkracht/