Expositie met verhalen uit De Buitenhof en de buurt

De afgelopen weken haalden we verhalen op over fijn ouder worden in en om zorgcentrum De Buitenhof in Buitenveldert. Vanaf woensdag 14 november exposeren we een selectie van de verhalen in De Buitenhof. Kom je ook?


Locatie
Zorgcentrum De Buitenhof: Nieuw Herlaer 2, Amsterdam

header_img
Cees

Cees komt elke donderdag naar De Buitenhof om te klaverjassen.

Maker: Kennisland

Rechten:

Download
Cees komt elke donderdag naar De Buitenhof om te klaverjassen.
14 – 21 november 2018

Zorgcentrum De Buitenhof in de Amsterdamse wijk Buitenveldert voldoet in de huidige staat niet goed meer aan de eisen, behoeften en wensen van de mensen die er wonen en werken. Met het oog op vernieuwing van De Buitenhof voert Kennisland actieonderzoek uit om tot een gedragen toekomstvisie voor het zorgcentrum++ToekomstvisieLees hier meer over het project dat Kennisland uitvoert in zorgcentrum De Buitenhof. te komen. Daartoe haalden we in de afgelopen weken verhalen op in en om De Buitenhof over fijn oud worden in de buurt en hoe het zorgcentrum daaraan kan bijdragen. De verhalen exposeren we vanaf woensdag 14 november in het zorgcentrum.

We hebben gesproken met bewoners van De Buitenhof, medewerkers, buurtbewoners, ondernemers, zorgprofessionals en andere betrokkenen. Bijvoorbeeld met buurtbewoner Cees:

“Ik kom elke donderdag in De Buitenhof om te klaverjassen. In vergelijking met de ouderensoos in Noord, waar ik ook vaak kom, is De Buitenhof wel erg grootschalig. Daardoor i“Ik ben opgegroeid in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam-Noord. Daar kan ik grapjes maken die ik in Buitenveldert niet kan maken. Hier is het toch wat deftiger.”
s het minder gezellig. Ik ben opgegroeid in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam-Noord en kom zodoende nog veel in Noord. Daar kan ik grapjes maken die ik in Buitenveldert niet kan maken. Hier is het toch wat deftiger.”

Ben je benieuwd naar de andere verhalen? Kom op woensdag 14 november tussen 15.00 en 18.00 uur naar het café van De Buitenhof voor de feestelijke opening van de expositie met alle verhalen, foto’s en video’s. De expositie is daarna nog tot en met woensdag 21 november te bewonderen.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/expositie-met-verhalen-uit-de-buitenhof-en-de-buurt/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/expositie-met-verhalen-uit-de-buitenhof-en-de-buurt/