Hoe kunnen onderwijs en gemeente samenwerken binnen het Nationaal Programma Onderwijs?

Fijn dat er vanuit het Nationaal Programma Onderwijs geld beschikbaar is om corona-achterstanden in het onderwijs weg te werken. Als schoolbestuur in het primair onderwijs onderneem je dan actie, waarbij je ook tegen vragen aanloopt. Waar kun je het beste op inzetten? Hoe werk je samen met jouw scholen en de gemeente? En wie zet welke interventies in? Kom naar het tweede webinar en laat je inspireren.


Tijd

12.45-14.00 uur


header_img
Meisje op school

Rechten:

Original

23 juni 2021

Vanuit het NPO wordt verwacht dat scholen, schoolbesturen en gemeenten samen aan de slag gaan met de verbeteringen die nodig zijn op leerling- en schoolniveau. Dat vraagt nogal wat van de mensen op school en bij de gemeente. Wie neemt de regie? Welke partijen haak je aan en welke niet? Hoe doen andere scholen, besturen of gemeenten dat? En hebben gemeenten en onderwijspartijen een goed beeld van wat ze elkaar te bieden hebben? Hoe werkt bijvoorbeeld de samenwerking rondom zomerscholen?

Kom voor antwoorden op vragen over het NPO naar de tweede gratis, online bijeenkomst ‘Samen onderwijs versnellen’ op woensdag 23 juni 2021 van 12.45-14.00 uur. Tijdens de bijeenkomst vertellen onder meer de Gemeente Amsterdam en de Gemeente Rotterdam hoe zij vorm geven aan het Nationaal Programma Onderwijs. De Gemeente Rotterdam geeft bijvoorbeeld inzicht in de aanpak van de zomerprogrammering in het primair onderwijs. Sardes zal op basis van inzichten uit het ‘netwerk zomerscholen’ ingaan op geleerde lessen. Daarnaast gaan deelnemende vertegenwoordigers van onderwijs en gemeenten met elkaar in gesprek over de actuele vragen die er leven. 

Voor wie?

De bijeenkomst is met name interessant voor schoolleiders, schoolbestuurders en (gemeentelijke) beleidsadviseurs in het primair onderwijs die aan de slag gaan met de middelen uit het Nationaal Programma Onderwijs. 

Praktische informatie en aanmelden

De online bijeenkomst vindt plaats op woensdag 23 juni van 12.45 tot 14.00 uur. Na aanmelding ontvang je kort voor de bijeenkomst een link waarmee je kunt deelnemen.

Ik meld me aan

Alliantie Samen onderwijs versnellen 

We organiseren deze bijeenkomst in het kader van de Alliantie Samen onderwijs versnellen. Daarmee willen Sardes, het CAOP en Kennisland scholen, besturen en gemeenten zoveel mogelijk verbinden, ondersteunen en ontzorgen. Sardes, het CAOP en Kennisland willen scholen, besturen en gemeenten zoveel mogelijk verbinden, ondersteunen en ontzorgen.Sardes, het CAOP en Kennisland willen scholen, besturen en gemeenten zoveel mogelijk verbinden, ondersteunen en ontzorgen. We vormen regionale netwerken waarmee onderwijsvraagstukken in de regio makkelijker aangepakt kunnen worden. We kunnen helpen om de samenwerking tussen scholen, schoolbesturen en andere partijen vorm te geven. We bieden een kennisplatform met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en inspirerende praktijkvoorbeelden. In Leerlabs kun je ervaringen en kennis uitwisselen met andere scholen, experts en beleidsmakers. Verder bieden we adviesmodules (zoals de schoolscan) die aansluiten bij de inhoud en planning van het Nationaal Programma Onderwijs.


Schoolbesturen uit het primair onderwijs kunnen zich nu aansluiten bij de alliantie en direct gebruikmaken van de schoolscan! 


Bekijk hier de brochure van de Alliantie Samen onderwijs versnellen.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/hoe-kunnen-onderwijs-en-gemeente-samenwerken-binnen-het-nationaal-programma-onderwijs/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/hoe-kunnen-onderwijs-en-gemeente-samenwerken-binnen-het-nationaal-programma-onderwijs/