Lancering European Social Innovation Competition 2016

De vierde editie van de competitie nodigt mensen uit om met een innovatieve aanpak te komen voor het vluchtelingenvraagstuk.


Tijd

09.30 tot 17.00

Locatie
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

25 februari 2016

Op donderdag 25 februari wordt de vierde editie van de European Social Innovation Competition++European Social Innovation CompetitionKennisland organiseert deze competitie in samenwerking met Nesta, Matter&Co, ImpactHub en Shipyard. Kijk hier voor meer informatie. gelanceerd in Pakhuis de Zwijger. Hiermee wordt de inschrijving geopend voor initiatieven die met een sociaal innovatieve aanpak komen voor het vluchtelingenvraagstuk.

Tijdens de lancering wordt het thema van dit jaar verkend door middel van verschillende presentaties en workshops. Zo verzorgt Marlieke Kieboom van Kennisland de workshop ‘Clash of cultures: how to embrace socially innovative practices’ samen met Renée Frissen++Renée Frissen Renée Frissen werkt bij het Instituut voor Publieke Waarden en is bezig met het opzetten van OpenEmbassy. Hiermee wil ze statushouders begeleiden in bureaucratische processen..

Chris Sigaloff van Kennisland leidt een paneldiscussie met Joséphine Goube (Migreat), Arie Van Duijn (Cisco Networking Academy), Nikandre Kopcke (Mazí Mas), Renée Frissen (Instituut voor Publieke Waarden) en Rami Saed (Refugee company).

Ook zullen er sprekers zijn namens de Gemeente Amsterdam en de Europese Commissie. Met deze kickoff wordt het traject van de European Social Innovation Competition gestart. Geïntresseerden kunnen zich inschrijven tot 8 april.

Kijk op de Eventbrite-pagina voor het volledige programma. Je kunt de lancering en de competitie online volgen op Twitter via @EUSocialInnov en #diogochallenge.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/lancering-european-social-innovation-competition-2016/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/lancering-european-social-innovation-competition-2016/