Lezing ‘auteursrecht en privacy’ voor Stichting Academisch Erfgoed

Het symposium is een praktisch ingerichte dag waarin het digitaal academisch erfgoed van verschillende kanten wordt belicht. Tijdens het symposium leren sprekers en participanten van elkaar door het delen van ervaringen. Maarten Zeinstra geeft een lezing over auteursrecht en privacy.


Tijd

09.30 – 17.00

Locatie
Vrije Universiteit, kerkzaal, De Boelelaan 1105, Amsterdam

header_img
Hoogleraren

College van Bestuur en hoogleraren tijdens de Dies Natalis 2013

Maker: K. Nooijens

Rechten:

Download
College van Bestuur en hoogleraren tijdens de Dies Natalis 2013
01 juni 2017

Op 1 juni 2017 vindt het Symposium Digitalisering en de praktijk van het academisch erfgoed plaats. Het symposium is een praktisch ingerichte dag waarin Stichting Academisch Erfgoed het digitaal academisch erfgoed van verschillende kanten belicht: van de problematiek rondom digitale archieven van hoogleraren++HooglerarenArchieven die over hoogleraren gaan en de personen die zij onderzochten, kampen met de prangende vraag ‘mag je historische persoonsgegevens eigenlijk wel publiceren?’. tot de inzet van crowdsourcing van objecten en verhalen.

Op het symposium geeft Maarten Zeinstra een lezing over auteursrecht en privacy++Auteursrecht en privacyMaarten is onder andere auteur Kennislands Open Data Reader en werkt aan het onderzoek ‘Bescherming persoonsgegevens in oorlogstijd’ voor het Netwerk Oorlogsbronnen.. Er zijn voor erfgoedinstellingen steeds minder technische beperkingen om collecties vrij beschikbaar te stellen op internet. Maar juridisch bestaan er nog wel een aantal barrières, onder andere op het gebied van auteursrecht, portretrecht, databankenrecht en de Wet bescherming persoonsgegevens.

Toegang is gratis, maar aanmelden is wel verplicht, voor 18 mei 2017.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/lezing-auteursrecht-en-privacy-voor-stichting-academisch-erfgoed/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/lezing-auteursrecht-en-privacy-voor-stichting-academisch-erfgoed/