Maak je Stad! Academie

De Maak je Stad! Academie is er voor alle stadmakers van Amsterdam. Tijdens deze avond kunnen zij workshops volgen en in gesprek gaan met ervaren stadmakers om hun initiatief te versterken.


Tijd

17:30 tot 22:0

Locatie
Pakhuis De Zwijger, Amsterdam
header_img
Maak je Stad!

Maker: Maarten Essenburg

Rechten:

Download
13 juli 2017

Op 13 juli van 17:30 tot 22:00 uur vindt de Maak je Stad! Academie plaats in Pakhuis de Zwijger. Amsterdamse stadmakers kunnen er in gesprek gaan met ervaren stadmakers en workshops volgen over onder andere crowdfunding en communicatie.

Maar liefst 475 stadmakers meldden zich aan voor Amsterdammers, Maak je Stad!++Amsterdammers, Maak je Stad!Een programma waarin wij samen met de Gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en Waag Society stadmakers ondersteunen die werken aan een gezonde en talentvolle Stad. Lees meer. In totaal werden 37 initiatieven++SelectieHet selecteren van de 37 initiatieven was geen gemakkelijke opgave. Amsterdam heeft een schat aan bottom-up-initiatieven. Van de uiteindelijk geselecteerde projecten werken er 18 aan het thema Gezonde Stad. De andere 19 houden zich bezig met de Talentvolle Stad. Lees meer geselecteerd voor het ontwikkeltraject met financiële ondersteuning. Tijdens de Stadmakers Meetup die voorafging aan de aanmeldperiode bleek dat Amsterdamse stadmakers barsten van de energie om met hun initiatief aan de slag te gaan. Die energie houden we vast.

Daarom organiseren de programmapartnersHoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je de gebruiker van je dienst of product centraal stelt? Hoe vergroot je je sociale impact? En hoe betrek je bewoners, ondernemers, overheid en maatschappelijke partijen? van Maak je Stad! op 13 juli de Maak je Stad! Academie voor álle stadmakers van Amsterdam. De prijs die Amsterdam won als meest innovatieve stad van Europa++iCapitalAmsterdam heeft de titel iCapital mede gewonnen door het coöperatieve innovatiemodel, ook wel de ‘Amsterdam Approach’ genoemd. Deze aanpak wordt gekenmerkt door het samenspel van technologische en sociale innovatie, en samenwerking van burgers, overheid en maatschappelijke organisaties. Lees meer, is er voor alle Amsterdammers. Onder andere met de Maak je Stad! Academie wordt hier handen en voeten aan gegeven.

Tijdens de avond zijn er workshops en kunnen stadmakers portfoliogesprekken voeren met professionals. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je de gebruiker van je dienst of product centraal stelt? Hoe vergroot je je sociale impact? En hoe betrek je bewoners, ondernemers, overheid en maatschappelijke partijen?

Op het programma staan onder andere:

  • een workshop over crowdfunding door Aster van Tilburg van Voor je Buurt;
  • een workshop over communicatie door theaterschrijfster Julia ter Veld.

Aanwezig voor portfoliogesprekken zijn:

Op de eventpagina van Pakhuis de Zwijger kun je reserveren voor de avond.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/maak-je-stad-academie/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/maak-je-stad-academie/