MBO BurgerschapLab Festival

Begin zo snel mogelijk met beter burgerschapsonderwijs. Kom naar de feestelijke presentatie van de vijftien plannen voor beter burgerschapsonderwijs en ontdek welk initiatief het best past bij jouw mbo-school!


Tijd

17.30 - 20.00 uur

Locatie
Ministerie van OCW, Rijnstraat 50, Den Haag

header_img
Teamwork

Teams werken aan hun plannen voor beter burgerschapsonderwijs

Maker: Jeroen Kraan / ECBO

Rechten:

Download
Teams werken aan hun plannen voor beter burgerschapsonderwijs
27 maart 2019

Aanmelden
Tijdens het MBO BurgerschapLab++Meer informatieLees hier meer over ons project MBO BurgerschapLab. ontwierpen ruim honderd mbo-studenten en -docenten – met hun eigen ervaringen en ideeën als leidraad – vijftien voorstellen voor vernieuwend, beter en interessanter burgerschapsonderwijs. Onderwijs dat beter aansluit bij de leefwereld en behoeften van studenten én beter past bij hoe docenten het vak willen geven.++OnderzoekUit onderzoek van KBA Nijmegen en Researchned blijkt dat scholen burgerschapsontwikkeling wél heel belangrijk vinden, maar dat een samenhangende en schoolbrede visie op burgerschapsonderwijs vaak ontbreekt. Er is nog onvoldoende kennis van hoe dit beter geïntegreerd kan worden in het curriculum.

Op woensdag 27 maart is de afsluiting van het eerste MBO BurgerschapLab en pitchen de deelnemers hun voorstellen voor vernieuwend burgerschapsonderwijs aan een breed publiek, waaronder de minister van OCW, Ingrid van Engelshoven. Na de pitches heeft elk voorstel een eigen ‘marktkraam’ waar je met de teams in gesprek kunt gaan over de ideeën. Drie voorstellen maken kans op een aanjaagsubsidie van € 50.000,- om ze verder uit te werken. Een van de winnaars wordt diezelfde middag al bekend gemaaktOnderwijs dat beter aansluit bij de leefwereld en behoeften van studenten én beter past bij hoe docenten het vak willen geven.. Spannend!

Ben jij student, docent, coördinator, leidinggevende of ben je vanuit een andere rol benieuwd naar beter burgerschapsonderwijs? Meld je dan uiterlijk zondag 24 maart aan voor de bijeenkomst op 27 maart en ga in gesprek met de mbo-studenten en -docenten om inspiratie op te doen en te onderzoeken hoe een van de voorstellen uitgewerkt kan worden op jouw school.

Heb je meer vragen of ideeën over burgerschapsonderwijs en wil je hierover verder praten? Neem contact op met Dennis db@kl.nl of Stéphanie sr@kl.nl.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/mbo-burgerschaplab-festival/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/mbo-burgerschaplab-festival/