Mini-congres
‘De stad in de 21e eeuw’

Veel steden groeien qua aantal inwoners en de samenstelling wordt meer divers. Wat kan een 21e-eeuwse stad voor haar burgers betekenen? Hoe zorgen we ervoor dat de stad niet achterblijft bij de ontwikkelingen? Met Ahmed Marcouch, Daan Roovers, Kimon Moerbeek en Dennis van den Berg.


Tijd

15:30 - 20:00 uur

Locatie
Gemeentehuis Arnhem, Koningstraat 38, Arnhem

header_img
Arnhem by night

Maker: Martijn Kriens

Rechten:

Original

Download
Arnhem by night
20 juni 2019

Op donderdag 20 juni organiseert De Maatschappij++De MaatschappijDe Maatschappij is sinds 1777(!) een broedplaats voor initiatieven voor het algemeen belang. een mini-congres over ‘De stad in de 21e eeuw’. Veel steden groeien qua aantal inwoners en de samenstelling wordt meer divers. Wat kan een 21e-eeuwse stad voor haar burgers betekenen? Hoe zorgen we ervoor dat de stad niet achterblijft bij de ontwikkelingen? Op welke manier speelt het onderwijs in op (super)diversiteit? En, welke keuzes moeten steden nu maken om economisch voldoende aantrekkingskracht uit te oefenen?

Daan Roovers, de nieuwe Denker des Vaderlands++Denker des VaderlandsDaan Roovers zet zich in voor ‘publiek denken’: hoe kunnen wij gezamenlijk verder komen? Politiek gaat namelijk over ons, en de vragen die we daarbij stellen moeten we weer onderdeel maken van ons dagelijks leven., leidt het congres in. Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, deelt zijn overtuigingen ten aanzien van het ambt van burgemeester in de Stad van de 21e eeuw. Vervolgens worden er drie interactieve parallelsessies gehouden over de thema’s veiligheid, onderwijs en economie. De parallelsessies staan onder leiding van deskundigenOp welke manier speelt het onderwijs in op (super)diversiteit? per thema. KL’ers Kimon Moerbeek en Dennis van den Berg leiden de sessie over onderwijs.

Margret Vincent, directeur bedrijfsvoering van de gemeente Overbetuwe, is dagvoorzitter. Het mini-congres eindigt rond 20.00 uur na een afsluitende borrel. Tijdens het mini-congres wordt een lichte maaltijd verzorgd.

Aanmelden kan hier

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/mini-congres-de-stad-in-de-21e-eeuw/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/mini-congres-de-stad-in-de-21e-eeuw/