Out of Office #12 ‘Linkse hobby’s’

Tijdens deze Out of Office bespreken we twee onderwerpen die we belangrijk vinden en waar we meer ruimte voor willen in het regeerakkoord: kunst en cultuur, en duurzaamheid. Waarom moeten deze onderwerpen worden meegenomen en hoe kunnen we dit realiseren?


Tijd

17:00-19:00

Locatie
Spring House, Amsterdam

header_img
Hippiebus

Cultuur en duurzaamheid: niet langer het domein van links

Maker: Shibby777

Rechten:

Original

Download
Cultuur en duurzaamheid: niet langer het domein van links
07 juli 2017

We nodigen je met veel plezier uit voor de twaalfde editie van Out of Office op 7 juli 2017 van 17.00 tot 19.00 uur. We gaan in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over vraagstukken die Kennisland belangrijk vindt en waar we meer over willen leren. Kom ook en ga samen met ons op zoek naar nieuwe inzichten, ontmoetingen en inspiratie, onder het genot van muziek, drankjes en hapjes!

Nederland koos op 15 maart nieuwe politieke vertegenwoordigers. De uitslag liet een sterk verdeeld politiek landschap zien. Het formeren van een nieuw kabinet blijkt lastig, want er zijn een aantal thema’s waar de partijen te ver uit elkaar liggen om overeenstemming te bereiken. Tijdens deze Out of Office bespreken we twee onderwerpen die we belangrijk vinden en waar we meer ruimte voor willen in het regeerakkoord: kunst en cultuur, en duurzaamheid. Waarom moeten deze onderwerpen worden meegenomen en hoe kunnen we dit realiseren?

Kunst en cultuur

De kunst- en cultuursector is een zogenoemde ‘kwetsbare sector’ die zich steeds vaker geroepen voelt om zijn bestaansrecht te legitimeren. Een groot deel van de sector is afhankelijk van subsidies en de welwillendheid van het (vooral) links-intellectuele publiek. De politieke steun voor kunst en cultuur die niet kan leven van ‘de markt’ lijkt af te nemen. Dit uit zich onder andere in forse bezuinigen. Iselien Nabben van Kennisland vertelt waarom het belangrijk is dat burgers en de politiek kunst en cultuur waarderen.++Passie in kunst en cultuur wordt te voorwaardelijk gewaardeerdLees ook Iseliens opiniestuk over waarom en hoe we kunst en cultuur zouden moeten waarderen. Want is juist deze sector niet nét zo essentieel voor de samenleving als bijvoorbeeld onderwijs en zorg?Is deze sector niet nét zo essentieel voor de samenleving als bijvoorbeeld onderwijs en zorg? Moeten we meer investeren in de kunst- en cultuursector? Of is het terecht dat de sector geconfronteerd wordt met haar afhankelijkheid en zich moet beraden op een meer marktgerichte aanpak? En wat zijn de gevolgen voor de sector als we een centrumrechts kabinet of juist een kabinet met ook linkse partijen krijgen?

Cyril van Sterkenburg van Vandejong Creative Agency reageert op Iseliens toespraak. Waar Iselien haar vraagtekens zet bij het stimuleren van ondernemerschap en zelfredzaamheid in cultuur, ziet Cyril wel degelijk kansen in een meer marktgerichte aanpak.

Een duurzame toekomst

Duurzaamheid was traditioneel een onderwerpWat voor invloed heeft de samenstelling van het kabinet op de verduurzaming van het bedrijfsleven? waarmee vooral linkse partijen zich bezighielden. Inmiddels staat het thema ook steeds meer op de agenda van de rechtse partijen. Dat betekent echter niet dat de politiek zich nu eenduidig sterk maakt om klimaatverandering tegen te gaan. Duurzaam ondernemer Yoeri van Alteren deelt zijn missie voor Nederland: van Nederland het meest duurzame land ter wereld maken. Hij vertelt welke rol daarin is weggelegd voor het bedrijfsleven aan de ene kant en de politiek aan de andere kant. Welke afspraken zou het Nederlandse kabinet over duurzaamheid moeten maken? En wat voor invloed heeft de samenstelling van het kabinet op de verduurzaming van het bedrijfsleven?

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je uiterlijk 4 juli aan via deze link.

Wil je een seintje als er weer een Out of Office aankomt? Laat dan hier je gegevens achter.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/office-12-linkse-hobbys/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/office-12-linkse-hobbys/