Ontmoet pionierende leraren op het LOF-festival

Op vrijdag 5 oktober vindt het LOF-festival plaats. De plek voor onderwijsvernieuwers om elkaar te ontmoeten. Heb jij een goed idee voor het onderwijs, maar heb je nog geen kans of tijd gehad om er werk van te maken? Kom dan naar het LOF-festival en laat je inspireren door alle ideeën, ervaringen én strategieën van allerlei onderwijspioniers.


Tijd

10:00 - 16:30 uur

Locatie
ROC Midden-Nederland: Disketteweg 2-4, Amersfoort
header_img
LOF-festival

Op vrijdag 5 oktober vindt het LOF-festival plaats, de ontmoetingsplek voor vernieuwende leraren.

Maker: Onderwijscoöporatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Op vrijdag 5 oktober vindt het LOF-festival plaats, de ontmoetingsplek voor vernieuwende leraren.
05 oktober 2018

In 2008 stond Kennisland aan de wieg van het programma Onderwijs Pioniers++Onderwijs PioniersHet programma Onderwijs Pioniers ontstond vanuit het idee dat bevlogen leraren ruimte en ondersteuning moeten krijgen om hun eigen werkomgeving, de school en het onderwijs te verbeteren. KL ontwierp en organiseerde dit programma. , wat in samenwerking met de Onderwijscoöperatie uitgroeide tot het landelijke LerarenOntwikkelFonds (LOF). Het programma ondersteunt en verbindt leraren met een eigen vernieuwend idee. Tien jaar en zo’n duizend pionierende leraren verder, zijn we trots om aan te kondigen dat er op vrijdag 5 oktober een heus LOF-festival plaatsvindt. Daar brengen we niet alleen pioniers van het eerste uur samen, maar daarnaast delen zij ook hun ervaringen, lessen en kennis over het pionieren in het onderwijs met iedereen die daar iets aan kan hebben.

Het aanbod van de leraren zelf++Aanbod van de lerarenTijdens dit festival geven leraren zelf workshops, leiden ze gesprekstafels, denken ze mee over nieuwe LOF-aanvragen en de ideeën van andere leraren en stellen ze hun netwerk open voor de aanwezige leraren. staat centraal. Daarnaast wordt het programma verrijkt met sprekers zoals lector Leren & Innoveren Marco Snoek en Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Er worden vele interessante workshops gegeven zoals ‘Breinbewust onderwijs’ en ‘Robotica, mag het wat meer zijn’ en natuurlijk zoveel ontmoetingen met pionierende leraren als je maar wil. Het voorlopige blokkenschema++BlokkenschemaHet volledige programma van het LOF-festival is te zien in dit blokkenschema is inmiddels bekend, dus kijk snel voor een sneak preview van wat erop het programma staatBij het LOF-festival komen niet alleen pioniers van het eerste uur samen, zij delen ook hun ervaringen, lessen en kennis over het pionieren in het onderwijs met iedereen die daar iets aan zou kunnen hebben..

Meer weten over onderwijsvernieuwing? Kom ook!

Wil jij geïnspireerd raken door de ideeën én de strategieën van de pionierende leraren? Ben jij een leraar en loop je al een tijdje rond met een goed idee, maar heb je nog geen kans of tijd gehad om hier werk van te maken? Ben jij een onderwijspionier in hart en nieren en wil je jouw ervaring delen? Of wil je als schoolleider of bestuurder eens horen wat deze vernieuwende leraren in en om de school teweegbrengen? Meld je dan hier gratis aan voor het LOF-festival, op 5 oktober in ROC Midden-Nederland in Amersfoort. Vergeet ook niet dit bericht te delen met collega’s of in je netwerk.

Tot ziens op het LOF-festival!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/ontmoet-pionierende-leraren-op-het-lof-festival/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/ontmoet-pionierende-leraren-op-het-lof-festival/