Oprichting Nederlandse Chapter van Creative Commons

Een nieuw tijdperk breekt aan voor Creative Commons. Op vrijdag 14 september vindt de oprichting plaats van de Nederlandse Chapter van Creative Commons. Kom ook naar deze startbijeenkomst en praat mee over de koers en activiteiten van deze Chapter.


Tijd

14:00 tot 17:00 uur

Locatie
Kennisland, Spring House, De Ruijterkade 128, Amsterdam

header_img
Faces of the Commons

Maker: Sebastiaan ter Burg

Rechten:

Download
Faces of the Commons
14 september 2018

Op vrijdag 14 september gaat een nieuw tijdperk in voor Creative Commons++Creative CommonsCreative Commons biedt standaardlicenties aan die makers kunnen gebruiken om duidelijk te kunnen communiceren wat ze willen met hun auteursrecht, en wat anderen mogen doen met hun werk. Lees hier meer in Nederland. Sinds 2004 werd Creative Commons Nederland vertegenwoordigd door Kennisland, het Instituut voor Informatierecht en Waag. Door een wereldwijde reorganisatie bij Creative Commons verandert deze structuur. Een Creative Commons Chapter, waarvoor in september een vereniging wordt opgericht, zal de Nederlandse vertegenwoordiging overnemen. De vereniging zal onder andere het Creative Commons-gedachtegoed in Nederland verder verspreiden en activiteiten organiseren.

Startbijeenkomst

Sinds april 2018 is het mogelijk om lid te worden van het Creative Commons Global Network. Om deel te nemen aan de bijeenkomsten en evenementen van de Nederlandse Chapter hoef je geen lid van dit netwerk te zijn, maar wel als je wilt meebeslissen over de koers en activiteiten van de Chapter.++Over de oprichtingCreative Commons Global heeft bepaald dat er een startbijeenkomst georganiseerd moet worden worden om de Nederlandse Chapter van Creative Commons formeel op te zetten. Lees meer over dit proces Tijdens de eerste bijeenkomst op 14 september stellen we de reglementen vast voor de vereniging. Na de formaliteiten zullen we in een workshop de mogelijke activiteiten inventariseren en plannen. De startbijeenkomst wordt georganiseerd door Maarten Zeinstra van IP-squared, Sebastiaan ter Burg van Circular Content en Lisette Kalshoven van Kennisland.

Aanmelden

Kom je naar de startbijeenkomst? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@creativecommons.nl. Voel je vooral ook vrij om deze uitnodiging door te sturen binnen je netwerk.

Heb je vragen over de Nederlandse Chapter en/of het netwerk? Neem dan contact met op met Creative Commons Nederland.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/oprichting-nederlandse-chapter-van-creative-commons/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/oprichting-nederlandse-chapter-van-creative-commons/