Out of Office #22 ‘Naar een nieuw model voor een leven lang leren’

Steeds vaker sluiten opleiding, werk, individuele levenspaden en maatschappelijke ontwikkelingen niet meer vanzelfsprekend op elkaar aan. Om te beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden in een samenleving die steeds meer draait om permanente vernieuwing, neemt de urgentie voor een nieuw leermodel voor het volwassen leven toe. Hoe kan vorm worden gegeven aan zo’n model voor een leven lang leren? Tijdens Out of Office #22 gaan we hierover in gesprek.


Tijd

17:00 tot 19:00

Locatie
Spring House: De Ruijterkade 128, Amsterdam

header_img
Education: a key for the knowledge

Muurschildering bij Barys, Universiteit van Łódź.

Maker: Zorro2212

Rechten:

Original

Muurschildering bij Barys, Universiteit van Łódź.
28 september 2018

We nodigen je met veel plezier uit voor de 22ste editie van Out of Office op vrijdag 28 september van 17.00 tot 19.00 uur. We gaan in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over vraagstukken die Kennisland belangrijk vindt en waar we meer over willen leren. Kom ook en ga samen met ons op zoek naar nieuwe inzichten, ontmoetingen en inspiratie, onder het genot van muziek, drankjes en hapjes!

Het belang van een leven lang leren neemt al jaren toe. Maatschappelijke trends, zoals steeds snellere technologische ontwikkelingen en een meer dynamische arbeidsmarkt, zorgen ervoor dat initiële scholing niet meer volstaat voor een duurzame arbeidsinzet. Steeds vaker is bij- en omscholing nodig++Bedrijven slaan handen ineenOok bedrijven ondernemen actie om personeelstekorten terug te dringen en nemen hoge omscholingskosten voor lief. Lees hier meer. om talent en werk op elkaar aan te laten sluiten. Zeker als het gaat om flexmedewerkers, freelancers en werklozen, die niet via een werkgever trainingen en cursussen kunnen volgen om zich te blijven ontwikkelen. Wat is er nodig om werken en leren meer met elkaar te vervlechten in de context van snelle maatschappelijke veranderingen?

Tijdens de 22ste editie van Out of Office gaan we op zoek naar antwoorden op deze vraag. Onder meer aan de hand van een nieuw concept voor een leven lang leren, dat Vandejong Creative Agency ontwikkelde in samenwerking met Anne Mieke Eggenkamp (voormalig collegevoorzitter van de Design Academy, partner van Caracta).  We gaan daarbij met Radboud Dam (Hogeschool van Amsterdam)  in gesprek over de huidige mismatch tussen opleiding en arbeidsmarkt, de rol van de overheid++Column Frank KalshovenLees de column van Econoom Frank Kalshoven die mooi uiteenzet dat de overheid de aangewezen partij is om een infrastructuur voor een leven lang leren aan te leggen., kennisinstellingen, bedrijven en andere organisaties in het bouwen van een leerinfrastructuur voor het werkzame leven, en de ingrediënten die niet mogen ontbreken in een model dat wél past bij deze tijd. Met ondeWat is er nodig om werken en leren meer met elkaar te vervlechten in de context van snelle maatschappelijke veranderingen?r andere:

Radboud Dam is aanjager en programmamanager Leven Lang Leren bij de Hogeschool van Amsterdam. Vanuit die rol ontwikkelt hij een nieuwe positionering die moet uitmonden in businessmodellen op dit vlak, passend bij de maatschappelijke opdracht van de hogeschool.

Franklin is innovatie- en designstrateeg. Bij Vandejong ontwikkelde hij onder andere een nieuw concept dat een infrastructuur kan bieden tussen bedrijven en kennisinstellingen.

Aanmelden

Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je uiterlijk woensdag 26 september aan via deze link.

Wil je een seintje als er weer een Out of Office aankomt? Laat dan hier je gegevens achter.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/out-of-office-22-naar-een-nieuw-model-voor-een-leven-lang-leren/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/out-of-office-22-naar-een-nieuw-model-voor-een-leven-lang-leren/