Out of Office #23 ‘De toekomst van open access: naar kennis voor iedereen’

Wat is ervoor nodig om in 2020 volledig open toegang te hebben tot kennis en wetenschap? Waar zien we mogelijke problemen en hoe omzeilen we die? Aan de hand van de open gelicenseerde documentaire Paywall: The Business of Scholarship gaan we hierover in gesprek.


Tijd

18:00 - 20:00

Locatie
Spring House, De Ruijterkade 128 in Amsterdam

header_img
Paywall - The Business of Scholarship

De documentaire duikt in de behoefte naar open en vrije toegang tot onderzoek en wetenschap.

Maker: Jason Schmitt

Rechten:

Original

De documentaire duikt in de behoefte naar open en vrije toegang tot onderzoek en wetenschap.
02 november 2018

We nodigen je met veel plezier uit voor de drieëntwintigste editie van Out of Office op vrijdag 2 november. We gaan in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over vraagstukken die Kennisland belangrijk vindt en waar we meer over willen leren. Kom ook en ga samen met ons op zoek naar nieuwe inzichten, ontmoetingen en inspiratie, onder het genot van muziek, drankjes en hapjes!

Deze maand wordt een speciale editie van de Out of Office: we organiseren een filmvertoning van Paywall: The Business of Scholarship, een documentaire van regisseur Jason Schmitt over open access. Na een korte inleiding door Lisette Kalshoven gaan we samen kijken naar de open gelicenseerde documentaire++Open licentieDe film heeft een Creative Commons Naamsvermelding 4.0-licentie. Dit wil zeggen dat mensen de film kunnen laten zien, hergebruiken en opnieuw kunnen delen zonder extra toestemming van de maker. Dit is ook de licentie die veel mensen van de open access-beweging graag zien op wetenschappelijke artikelen. waarin onder andere Ryan Merkley (CEO Creative Commons), Alison Mudditt (CEO PLOS), Heather Joseph (Executive Director, SPARC) en Amy Brand (Director, MIT Press) aan het woord komen over hoe we betere toegang kunnen creëren tot wetenschappelijke kennis voor mede-wetenschappers, maar ook voor alle niet-wetenschappers.

 

 

NNa afloop van de open gelicenseerde documentaire bespreken we de implementatie van open access-beleid in Nederland.a afloop van de zestig minuten durende film bespreken we de implementatie van open access-beleid in Nederland. Op dinsdag 4 september kondigde Nederland aan dat we – samen met tien andere Europese landen – in 2020 volledig open access++Coalitie SDeze samenwerking staat bekend als coalitie S. Lees hier meer over de coalitie en hun principes.  zijn. Wat is er voor nodig om dit realiteit te laten worden? Waar zien we beren op de weg, en wat kunnen we doen om deze te omzeilen? 

Aanmelden

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je uiterlijk woensdag 31 oktober aan. Deze Out of Office is eenmalig van 18.00-20.00 uur. We zorgen er natuurlijk voor dat er voldoende hapjes zijn, zodat je niet met een lege maag bij ons vertrekt. 

IK MELD ME AAN

Wil je een seintje als er weer een Out of Office aankomt?

HOUD ME OP DE HOOGTE

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/out-of-office-23-de-toekomst-van-open-access-naar-kennis-voor-iedereen/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/out-of-office-23-de-toekomst-van-open-access-naar-kennis-voor-iedereen/