Out of Office #24 ‘Goeie ouwe tijd: hoe worden we straks oud?’

De druk op het zorgsysteem vraagt om vernieuwende oplossingen. Maar voor zorgorganisaties, woningcorporaties en andere belangrijke spelers in het veld is het niet gemakkelijk om buiten de gebaande paden te treden. Tijdens Out of Office #24 zoeken we samen met drie creatieve partijen naar uitdagende toekomstvisies op het gebied van zorg en wonen. Kom ook en praat mee!


Tijd

17:00 tot 19:00

Locatie
Spring House: De Ruijterkade 128, Amsterdam

header_img
Rummikuppen in de Buitenhof

Bewoners van zorgcentrum De Buitenhof spelen een spelletje.

Maker: Kennisland

Rechten:

Download
Bewoners van zorgcentrum De Buitenhof spelen een spelletje.
30 november 2018

We nodigen je met veel plezier uit voor de 24ste editie van Out of Office op vrijdag 30 november. We gaan in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over vraagstukken die Kennisland belangrijk vindt en waar we meer over willen leren. Kom ook en ga samen met ons op zoek naar nieuwe inzichten, ontmoetingen en inspiratie, onder het genot van muziek, drankjes en hapjes.

Gelukkig en gezond oud worden vormt een steeds grotere uitdaging. Onder meer vergrijzing, maatschappelijke ontwikkelingen – zoals groeiende personeelstekorten in de zorg – en de ambitie om zorg meer te organiseren op zo’n manier dat mensen langer thuis blijven wonen, hebben hier invloed op. De roep om vernieuwing neemt toe++Toekomstvisie De BuitenhofZorgorganisatie Cordaan heeft Kennisland gevraagd om een toekomstvisie voor zorgcentrum De Buitenhof in de Amsterdamse wijk Buitenveldert te ontwikkelen. Het zorgcentrum voldoet in de huidige staat niet goed meer aan de eisen, behoeften en wensen van de mensen die er wonen en werken. Lees meer., maar tegelijkertijd is het voor zorgorganisaties, woningcorporaties en andere belangrijke spelers op het gebied van zorg en wonen lastig om buiten de gebaande paden te treden. Maatschappelijke en politieke druk, kokers++KokersVerkokering is het gevolg van het – vaak vanwege beleidsvormige redenen – langs elkaar heen werken van mensen en organisaties die in hetzelfde werkveld bezig zijn. en protocollen staan leren en innoveren in de weg.

Tijdens Out of Office #24 zoeken we naar uitdagende perspectieven op zorg en wonen. We nodigen een aantal sprekers uit om een provocerend of opvallend toekomstperspectief te delen. Aan de hand van de perspectieven gaan we in gesprek over de (on)mogelijkheden die deze ons bieden en hoe we de gewenste toekomst naar vandaag kunnen halen. Met onder anderen:

  • Candice de Rooij isMaatschappelijke en politieke druk, kokers en protocollen staan leren en innoveren in het veld van wonen en zorg in de weg. architect en stedenbouwkundige bij KAW Architecten++PartnersKennisland werkt samen met KAW Architecten aan de toekomst van zorgcentrum De Buitenhof.. Ze heeft zich gespecialiseerd in architectonische opgaven met een zorgvraag. Een voorbeeld hiervan is het woonzorggebouw De Provenier in Rotterdam, waar midden in de stedelijke context en beschermd stadsgezicht een plek is gecreëerd voor mensen met verschillende zorgvragen.
  • Jan-Henk Bouman is is co-founder van Permanent Beta en Fountainheads en ontwikkelt en verkent een nieuw woonconcept genaamd Wonen als Dienst. Het idee daarachter is dat men niet voor wonen betaalt in de vorm van geld, maar met maatschappelijk nut. Door wonen als dienst aan te bieden komt er volgens Jan-Henk Bouman hoognodige denk- en doe-kracht los in de samenleving, doordat mensen vrijgespeeld zijn van woonkosten.
  • Roos Groothuizen en Ruben Baart zijn op dit moment artists-in-residence bij Spring House. SAan de hand van provocerende en opvallende toekomstperspectieven gaan we in gesprek over de (on)mogelijkheden die deze ons bieden en hoe we de gewenste toekomst naar vandaag kunnen halen.amen onderzoeken ze onder de noemer Digitale Detox Kliniek de gevolgen van overmatig digitaal gebruik en de mentale gezondheidsklachten die daarbij om de hoek komen kijken. Tijdens Dutch Design Week 2018 presenteerden ze hun eerste reeks digi-medicijnen++HorrorscenarioVolgens de Volkskrant klonk de Digitale Detox Kliniek als een horrorscenario. Lees meer. tegen (nog) fictieve kwalen als een tech-nek of digitale dementie.

Aanmelden

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je uiterlijk woensdag 28 november aan.

IK MELD ME AAN

Wil je een seintje als er weer een Out of Office aankomt?

HOUD ME OP DE HOOGTE

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/out-of-office-24-goeie-ouwe-tijd-hoe-worden-we-straks-oud/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/out-of-office-24-goeie-ouwe-tijd-hoe-worden-we-straks-oud/