Out of Office #25 ‘Groene voornemens: hoe maak je je organisatie duurzamer?’

Wat kunnen jij en je collega's zelf doen om je organisatie of werkplek te verduurzamen? Tijdens Out of Office #25 onderzoeken we hoe je aan de slag kunt gaan met duurzaamheid in je organisatie en formuleren we een aantal groene voornemens voor 2019.


Tijd

17:00 tot 19:00

Locatie
Spring House: De Ruijterkade 128, Amsterdam

header_img
In de tuin van Choux

Tijdens Spring House Academy leerden we over wat er zoal groeit in de tuin van Choux.

Maker: Dustin Thierry

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Original

Download
Tijdens Spring House Academy leerden we over wat er zoal groeit in de tuin van Choux.
25 januari 2019

We nodigen je met veel plezier uit voor de 25ste editie van Out of Office op vrijdag 25 januari! We gaan in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over vraagstukken die Kennisland belangrijk vindt en waar we meer over willen leren. Kom ook en ga samen met ons op zoek naar nieuwe inzichten, ontmoetingen en inspiratie, onder het genot van muziek, drankjes en hapjes.

Wil Nederland de doelstelling uit het klimaatakkoord van Parijs halen om de CO2-uitstoot drastisch te reduceren, dan moet er hoognodig actie ondernomen worden. Doordat het kabinet het maar niet eens werd over de plannen, lieten politieke klimaatmaatregelen voor burgers, maatschappelijke organisaties en bedrijven lang op zich wachten. Zodoende zijn tal van (burger)initiatieven, bedrijven en organisaties ondertussen zelf al met verduurzaming aan de slag gegaan.++Maatschappelijke initiatievenIn de programma’s Amsterdammers, Maak je Stad! en European Social Innovation Competition ondersteunden we een aantal vernieuwende duurzame initiatieven bij het realiseren van hun missie, zoals vanPlestik en scOLARgeno. Er wordt niet alleen hard gewerkt aan het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen, maar ook als het gaat om bijvoorbeeld recycling en circulariteit worden belangrijke stappen gezet.

Tijdens Out of Office #25 onderzoeken we wat organisaties allemaal zelf kunnen ondernemen++StappenplanDe Correspondent kondigde afgelopen jaar aan dat ze ‘100 procent duurzaam’ willen worden. Samen met duurzaamheidsexperts stelden ze een stappenplan op, die ook voor andere organisaties relevant is. Lees meer om groener te wWil Nederland de doelstelling uit het klimaatakkoord van Parijs halen om de CO2-uitstoot drastisch te reduceren, dan moet er hoognodig actie ondernomen worden.orden. Aan de hand van de inzichten van klimaatimpactexperts Lieneke Knuyt en Leonardo Verkooijen van Climate Neutral Group en ervaringen vanuit de Spring House-community – onder anderen creatief strateeg Rolinka Kattouw deelt inzichten over de klimaatambities van de gemeente Amsterdam – formuleren we een aantal groene voornemens voor het komende jaar.

Aanmelden

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je uiterlijk woensdag 23 januari aan.

IK MELD ME AAN

Wil je een seintje als er weer een Out of Office aankomt?

HOUD ME OP DE HOOGTE

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/out-of-office-25-groene-voornemens-hoe-maak-je-je-organisatie-duurzamer/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/out-of-office-25-groene-voornemens-hoe-maak-je-je-organisatie-duurzamer/