Out of Office #27 ‘De toekomst van werken in de zorg: flex of vast?’

Steeds meer mensen in de zorg verruilen hun vaste baan voor een flexibel contract. Waarom maken zij deze keuze? Wat betekent dit voor de kwaliteit van zorg? En hoe kunnen zorgorganisaties hier goed mee omgaan? Dit en meer onderzoeken we tijdens de 27ste editie van de Out of Office. Kom ook en praat mee!


Tijd

17:00 tot 19:00

Locatie
Spring House - De Ruijterkade 128, Amsterdam

header_img
Ouderenzorg

Steeds meer mensen in de zorg verruilen hun vaste dienstverband voor een flexibel contract.

Maker: Matthias Zomer

Rechten:

Original

Download
Steeds meer mensen in de zorg verruilen hun vaste dienstverband voor een flexibel contract.
24 mei 2019

We nodigen je met veel plezier uit voor de 27ste editie van Out of Office op vrijdag 24 mei. We gaan in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over vraagstukken die Kennisland belangrijk vindt en waar we meer over willen leren. Kom ook en ga samen met ons op zoek naar nieuwe inzichten, ontmoetingen en inspiratie, onder het genot van muziek, drankjes en hapjes!

Het aantal flexwerkers in de zorg neemt toe. Mensen verruilen hun vaste dienstverband++Problemen in de zorgDe zorg kampt met personeelstekorten en een imagoprobleem, maar er zijn werkgevers die het wél lukt hun mensen tevreden te houden. Lees hier meer. voor een flexibel contract of werken vanuit een flexpool. Eerder speelde dit vooral onder (hoog)specialistisch zorgpersoneel, tegenwoordig zien we het overal in de zorg gebeuren. Met de toename van flexibele krachten zijn ook de negatieve geluiden toegenomen. Veelgehoorde aannames zijn dan ook dat flexwerk duur is en dat door flexwerk de kwaliteit van zorg daalt. Maar is dat wel echt zo? Waarom kiezen zorgverleners eigenlijk voor flexwerk? En op welke manier kunnen zorgorganisaties daarop inhaken? 

Veelgehoorde aannames zijn dan ook dat flexwerk duur is en dat door flexwerk de kwaliteit van zorg daalt. Maar is dat wel echt zo?

Goede zorg voor zorgontvanger én zorgverlener

Flexwerken beperkt zich niet tot een arbeidsvraagstuk. Het raakt aan bredere vragen over hoe de toekomst van de zorg eruit ziet en wat wij verstaan onder goede zorg. Flexwerk raakt iedereen die verbonden is aan de gezondheidszorg: werkgevers en werknemers, zorgontvangers en -aanbieders, huidige en toekomstige zorggebruikers.
Het is een zaak van ons allemaal. 

Tijdens de Out of Office gaan we in gesprek over de toekomst van zorg en de gevolgen van meer flexwerk. Onder anderen Annamarie Valkema, praktijkadviseur leren en ontwikkelen bij Cordaan+ en voormalig flexwerker,  vertelt ons meer over de toekomst van het werken binnen de zorg en hoe een grote zorgorganisatie als Cordaan daarop inspeelt. 

Aanmelden

LetFlexwerk raakt iedereen die verbonden is aan de gezondheidszorg: werkgevers en werknemers, zorgontvangers en -aanbieders, huidige en toekomstige zorggebruikers. op: er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je uiterlijk woensdag 22 mei aan.

IK MELD ME AAN

Wil je een seintje als er weer een Out of Office aankomt?

HOUD ME OP DE HOOGTE

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/out-of-office-27-de-toekomst-van-werken-in-de-zorg-flex-of-vast/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/out-of-office-27-de-toekomst-van-werken-in-de-zorg-flex-of-vast/