Out of Office #28 ‘Wat artistiek leiders ons kunnen leren over leiderschap’

In deze Out of Office onderzoeken we wat we kunnen leren van artistiek leiders. Wat doen ze anders dan managers in ‘gewone’ organisaties? Wat werkt er goed en waarom? Welke verschillen zien we tussen leiding geven aan artistieke processen en leiding geven aan organisaties?


Tijd

17:00-19:00

Locatie
Spring House, De Ruijterkade 128, Amsterdam

De nieuwste speelfilm van regisseur Johan Timmers ‘Vechtmeisje’ / Alle rechten voorbehouden
05 juli 2019

We nodigen je met veel plezier uit voor de 28ste editie van Out of Office op vrijdag 5 juli. We gaan in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over vraagstukken die Kennisland belangrijk vindt en waar we meer over willen leren. Kom ook en ga samen met ons op zoek naar nieuwe inzichten, ontmoetingen en inspiratie op het gebied van creatief leiderschap, onder het genot van drankjes en hapjes!

In het discours over leiderschap zien we vaak vergelijkingen met mensen die leiding geven aan artistieke processen zoals choreografen, architecten, designers en dirigenten. In deze Out of Office onderzoeken we aan de hand van een voorbeeld uit de filmwereld wat we kunnen leren van artistiek leiders. Wat doen ze anders dan managers in ‘gewone’ organisaties? Wat werkt er goed en waarom? Welke verschillen zien we tussen leiding geven aan artistieke processen en leiding geven aan organisaties, zoals scholen, bedrijven of ziekenhuizen?

Samen met tv- en filmregisseur Johan Timmers++VechtmeisjeZijn laatste speelfilm ‘Vechtmeisje’ won onlangs in Duitsland de EFA Award, de prijs voor de beste Jeugdfilm in Europa. gaan we op zoek naarRegisseur Johan Timmers laat ons zien hoe je een sterke visie koppelt aan een flexibele houding op de werkvloer. antwoorden op deze vragen. Johan geeft ons een kijkje in de keuken van het filmmaken. Aan de hand van korte filmfragmenten bespreekt hij de uitdagingen binnen zijn werk en laat hij zien hoe zijn leiderschap gestoeld is op een nauwgezette voorbereiding. Tegelijkertijd moet hij ruimte blijven geven aan spontane ingevingen en improvisatie. Johan laat ons zien hoe je een sterke visie koppelt aan een flexibele houding op de werkvloer. Houd je eigen leiderschap eens onder de loep en laat je inspireren!

Aanmelden en op de hoogte blijven 

De Out of Office vindt plaats in Spring House aan de De Ruijterkade 128 in Amsterdam, van 17.00 tot 19.00 uur. Let op, er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je uiterlijk woensdag 3 juli aan.

IK MELD ME AAN

Wil je voortaan een seintje krijgen als er weer een Out of Office aankomt? Meld je dan hieronder aan. Je kunt je dan meteen inschrijven op de KL Update, de vernieuwde nieuwsbrief van Kennisland die op veler verzoek terug van weggeweest is. Laat je inspireren door onze projecten, publicaties, opiniestukken en events! We sturen je maximaal eens per week een update met een paar interessante posts en als we niks te melden hebben die week, sturen we je ook niks. Want je hebt het al druk genoeg. Je kunt zelf aangeven welke van onze thema’s je wilt volgen. Meld je hieronder aan:++Reeds aangemeld?Dan zie je de melding ‘is reeds geabonneerd op lijst KL nieuws. Klik hier om je profiel bij te werken’. Klik op de link en je ontvangt een e-mail (vanwege veiligheidsredenen) om je voorkeuren aan te passen.

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/out-of-office-28-wat-artistieke-leiders-ons-kunnen-leren-over-leiderschap/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/out-of-office-28-wat-artistieke-leiders-ons-kunnen-leren-over-leiderschap/