Out of Office #16 ‘Sociaal ondernemers: tussen wal en schip?’

In Nederland werk je óf in de markt óf in de gesubsidieerde sector. Bevind je je ergens in het midden? Dan levert dat vaak de nodige uitdagingen op. En dat terwijl sociaal ondernemen steeds meer terrein wint. Samen met experts uit het veld en sociaal ondernemers gaan we in gesprek en op zoek naar antwoord op de vraag hoe we de positie van sociaal ondernemers kunnen versterken en wat hiervoor nodig is.


Tijd

17.00 tot 19.00

Locatie
De Ruijterkade 128, Amsterdam

header_img

De medewerkers van de Koeckebackers zijn allen jongvolwassenen die – om wat voor reden dan ook – al een tijdje buitenspel staan.

Maker: Anko Stoffels

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Original

26 januari 2018

We nodigen je met veel plezier uit voor de zestiende editie van Out of Office op 26 januari 2018 van 17.00 tot 19.00 uur. We gaan in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over vraagstukken die Kennisland belangrijk vindt en waar we meer over willen leren. Kom ook en ga samen met ons op zoek naar nieuwe inzichten, ontmoetingen en inspiratie, onder het genot van muziek, hapjes en drankjes.

“In Nederland werk je of in de markt of in de gesubsidieerde sector. Je verdient je eigen geld of je moet het hebben van subsidies. Je bent een onderneming of een instelling, een club van slimme zakenmensen of van sociale wereldverbeteraars”, schrijven Marieke Hart en Marianne Dagevos op Sociale Vraagstukken++Sociale VraagstukkenIn het stuk ‘Sociaal ondernemen in het sociaal domein is lastiger dan het lijkt‘ stellen Marieke Hart en Marianne Dagevos dat er meer ruimte gemaakt moet worden voor sociaal ondernemers om hun middenpositie uit te bouwen.. Bevind je je ergens tussen deze twee uitersten, dan blijkt het lastig om je positie te handhaven, vervolgen ze. Ondernemers met een maatschappelijke missie, oftewel sociaal ondernemers, weten dit maar al te goed. Manoeuvrerend tussen bedrijf en stichting, deels markt en niet-markt, deels formeel en informeel, staan zij voor de nodige uitdagingen. Dat terwijl het sociaal ondernemen wereldwijd terrein wint en ook in Nederland de groep sociaal ondernemers snel groeit++70% groei in vijf jaarHet Financieel Dagblad schrijft dat de sector niet alleen in omzet groeide (in vijf jaar met 70% tot €3,5 miljard), maar ook gemeten naar het aantal gecreëerde banen. Lees meer..

Tijdens Out of Office #16 ‘Sociaal ondernemers: tussen wal en schip?’ stellen we de vraag: hoe kunnen we de positie van sociaal ondernemers versterken en wat hebben sociaal ondernemers hiervoor nodig? Samen met experts uit het veld, onder andere Joost Beunderman (directeur van ontwerp- en onderzoeksbureau 00) en Stefan Panhuijsen (directeur van Social Enterprise NL), en sociaal ondernemers uit onder andere het programma Amsterdammers, Maak je SHoe kunnen we de positie van sociaal ondernemers versterken en wat hebben sociaal ondernemers hiervoor nodig?tad!++Amsterdammers, Maak je Stad!Dit is een programma waarin wij samen met de gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en Waag Society stadmakers ondersteunen die werken aan een gezonde en talentvolle stad. Lees hier meer. gaan we in gesprek en op zoek naar antwoorden op deze vragen. Power of Art House is ook aanwezig om mee te discussiëren over deze vragen én verzorgt een artistieke interventie++One Minute in My ShoesWellicht ben je Power of Art House al wel eens tegengekomen. In december 2016 doken bijvoorbeeld op een groot aantal straten, pleinen en Amsterdamse prominente instellingen honderden niet te missen kunstschoenen en levensechte schaduwen op. Met de interventie ‘One Minute in My Shoes’ vroeg Power of Art House aandacht voor eenzaamheid. Bekijk het kunstwerk hier. tijdens de Out of Office.

Aanmelden

Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je uiterlijk 24 januari aan via deze link.

Wil je een seintje als er weer een Out of Office aankomt? Laat dan hier je gegevens achter.

 

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/out-office-16-sociaal-ondernemers-wal-en-schip/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/out-office-16-sociaal-ondernemers-wal-en-schip/