Out of Office #17 ‘Leren van de praktijk: naar nieuw zorg- onderwijs’

De ouderenzorg verandert en wordt complexer. Daarbij is er een groot tekort aan personeel. Welke rol speelt het onderwijs bij deze vraagstukken en welke rol spelen ouderen bij zorgonderwijs? Samen met experts uit het veld, ouderen en studenten gaan we in gesprek over deze vragen tijdens Out of Office #17.


Tijd

17:00 tot 19:00

Locatie
Spring House, De Ruijterkade 128 in Amsterdam

header_img
Man op het strand

Wat vinden ouderen zelf goede zorg?

Rechten:

Original

Download
Wat vinden ouderen zelf goede zorg?
23 februari 2018

We nodigen je met veel plezier uit voor de zeventiende editie van Out of Office op 23 februari 2018 van 17.00 tot 19.00 uur. We gaan in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over vraagstukken die Kennisland belangrijk vindt en waar we meer over willen leren. Kom ook en ga samen met ons op zoek naar nieuwe inzichten, ontmoetingen en inspiratie, onder het genot van muziek, drankjes en hapjes!

De ouderenzorg verandert: mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, wonen langer thuis en er wordt een groter beroep gedaan op mantelzorgers en vrijwilligers. Zorg in verpleeghuizen wordt complexer. Mede door de dubbele vergrijzing++Vergrijzing Op 1 januari 2016 telde Nederland bijna 3,1 miljoen ouderen (personen van 65 jaar en ouder). Dit komt neer op 18% van de totale bevolking. Daarnaast is sprake van ‘dubbele vergrijzing’. Dit houdt in dat binnen de groep 65-plussers het deel 80-plussers toeneemt. wordt het vinden van personeel++PersoneelstekortHet grootste tekort zit bij de verpleegkundigen en verzorgenden die ouderen medische hulp aan huis geven en in verpleeghuizen werken. steeds moeilijker. En opvattingen over gezondheid, kwaliteit van leven en de toepassing van technologie blijven veranderen. Welke rol speelt het onderwijs bij deze vraagstukken?

Tijdens Out of Office #17 ‘Leren van de praktijk: naar nieuw zorgonderwijs’ vragen we ons af hoe zorgopleidingen aansluiten bij de zorg en ondersteuning die ouderen echt nodig hebben. Weten onderwijsinstellingen wat ouderen en studenten belangrijk vinden?Weten onderwijsinstellingen wat ouderen en studenten belangrijk vinden? Hoe ziet leren in en met de praktijk eruit? Welke rol spelen ouderen in het zorgonderwijs? En wat vinden de betrokkenen er zelf eigenlijk van? Samen met experts uit het veld, onder andere Mieke Hollander (organisatieadviseur zorg en welzijn), Menno van Leeuwen (adjunct-directeur P&O van Cordaan Academie), ouderen en zorgstudenten, gaan we in gesprek en op zoek naar antwoorden op deze vragen. Dieuwer Duijf van Het Danspaleis is ook aanwezig om hierover mee te praten en leidt de avond muzikaal in en sluit die ook weer af met Een Praatje en een Plaatje.

Aanmelden

Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je uiterlijk 21 februari aan via deze link.

Wil je een seintje als er weer een Out of Office aankomt? Laat dan hier je gegevens achter.

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/out-office-17-leren-praktijk-naar-nieuw-zorgonderwijs/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/out-office-17-leren-praktijk-naar-nieuw-zorgonderwijs/