Prototyping Week Amsteldorp en Wetbuurt

In een social lab werken aan betere zorg, beter wonen en prettiger samenleven in Amsteldorp. Vanuit de verhalen van bewoners en professionals uit de wijk vonden we aanknopingspunten voor verbeteringen in de wijk.


Locatie
Sportvereniging De Meer, Drie Burgpad 9, Amsterdam

header_img
Buurtsuper

Team Amsteldorp probeert laagdrempelige ontmoetingen mogelijk te maken, bijvoorbeeld met behulp van de buurtsuper.

Maker: Boo van der Vlist

Rechten:

Download
Team Amsteldorp probeert laagdrempelige ontmoetingen mogelijk te maken, bijvoorbeeld met behulp van de buurtsuper.
1 – 5 februari 2016

Een team van bewoners van Amsteldorp++ProjectZie ook de projectpagina ‘Amsteldorp en Wetbuurt’. (en de naastgelegen Wetbuurt), ambtenaren van de gemeente Amsterdam en medewerkers van een aantal organisaties++OrganisatiesYmere, Rochdale, Dynamo, Amsteldorp Actief, de GGD en Zorggroep Amsterdam Oost. werken samen met Kennisland in een social lab aan betere zorg, beter wonen en prettiger samenleven in Amsteldorp. Vanuit de verhalen van bewoners en professionals uit de wijk vonden we aanknopingspunten voor verbeteringen in de wijk.

Wat als ouderen langer thuis kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld door de woningvoorraad in de buurt flexibeler te maken? Of als vrijwilligers in de wijk leren hoe ze problemen kunnen signaleren en bewoners goed door verwijzen zodat deze eerder en beter worden geholpen? Hoe zou het zijn als er om ‘je thuis te voelen’ een ontmoetingsplek in de wijk is, zoals een multifunctionele buurtsupermarkt, waar bewoners informeel contact kunnen hebben, kleine boodschappen kunnen doen en een hulpvraag kunnen neerleggen? Of als vraag en aanbod in de zorg beter met elkaar worden verbonden, zodat prettig ouder worden voor iedereen bereikbaar is?

We hebben een groot aantal ideeën ontwikkeld die antwoorden op deze vragen kunnen geven. In de week van 1-5 februari testen we deze ideeën in prototypes: welke ideeën helpen de vraagstukken in de wijk op te lossen?

Op vrijdag 5 februari om 15.30 uur presenteren de drie teams de opbrengsten van een week hard werken in de kantine van sportvereniging De Meer.

Wil je de presentatie bijwonen? Er is (beperkt) plek beschikbaar voor mensen die kritisch mee willen denken en praten. Meld je aan via deze link.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/prototyping-week-amsteldorp-en-wetbuurt/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/prototyping-week-amsteldorp-en-wetbuurt/