Seminar ‘Civic crowdfunding en ondernemende overheden’

Tijdens het seminar zetten we de schijnwerper op inspirerende ontwikkelingen uit binnen- en buitenland en bekijken we deze op hun waarde en toepasbaarheid voor de Nederlandse praktijk. Het seminar is bedoeld voor bestuurders en beleidsmakers die meer willen weten over waar het met crowdfunding voor steden, dorpen en buurten naar toe gaat, en die daar actief over mee willen praten.


Tijd

14:00-17:30

Locatie
Pakhuis De Zwijger

10 juni 2015

Steeds meer overheden (gemeenten en provincies), woningcorporaties en maatschappelijke organisaties ontdekken de mogelijkheden van crowdfunding++CrowdfundingBekijk ook onze case ‘Crowdfunding als antwoord op terugtrekkende overheid’.. Samen met burgers kunnen maatschappelijke en ruimtelijke projecten van de grond komen die het leven in steden, dorpen en buurten verrijken.

Deze zogeheten ‘civic crowdfunding’ is een van de meest dynamische segmenten van crowdfunding. Want civic crowdfunding schuurt. Tegen bestaande beleids- en planvorming. Tegen bestaande financieringsmechanismen. Tegen bestaande democratische besluitvorming. Overheden gaan daarom (nog) onwennig om met civic crowdfunding en zoeken naar hun rol in dit veranderende speelveld.

Tijdens het seminar++Meer informatieKijk op de website van Voor je Buurt voor meer informatie. Aanmelden kan via deze link. zetten we de schijnwerper op inspirerende ontwikkelingen uit binnen- en buitenland en bekijken we deze op hun waarde en toepasbaarheid voor de Nederlandse praktijk. Het seminar is bedoeld voor bestuurders en beleidsmakers die meer willen weten over waar het met crowdfunding voor steden, dorpen en buurten naar toe gaat, en die daar actief over mee willen praten. Crowdfundingplatform Voor je Buurt en Douw&Koren Crowdfunding Consultancy zijn de initiatiefnemers.

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (voorheen RMO) presenteert tijdens het seminar een nieuwe publicatie over crowdfunding in het sociale domein.

Programma

 • 14:00 Welkom door dagvoorzitter Simon Douw
 • 14:05 Keynote Simon Douw. Crowdfunding: achtergrond en trends
 • 14.25 Over de grens met Rodrigo Davies (via video). Civic crowdfunding investments
 • 14.40 Keynote Joost Beunderman. De waarde van crowdfunding in de civic economy
 • 15.00 Over de grens met Olivier Schulbaum. Collective return and social investments
 • 15.15 Keynote Martijn Arnoldus. Nieuwe dynamiek in markt en democratie
 • 15.35 Pauze
 • 15.55 Paneldiscussie: nieuwe rollen voor de overheid en de burger. Panelleden: Sven Augusteyns, Tim Aarts, Tanja Bubic, Kim Ruijs, Irene van Staveren
 • 16.45 Tafelgesprekken naar aanleiding van de paneldiscussie
 • 17.25 Wrap-up
 • 17.30 Borrel

 

logo_civic_crowdfunding_blauwzwart-1024x300
Logo Civic Crowdfunding

Maker: Voor je Buurt

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Original

Download

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/seminar-civic-crowdfunding-en-ondernemende-overheden/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/seminar-civic-crowdfunding-en-ondernemende-overheden/