Seminar over ouderenzorg in Turkije en Nederland

Hoe gaan Turkije en Nederland om met de toenemende vergrijzing? Twee landen onderzoeken vanuit twee verschillende culturele perspectieven hoe we als samenleving de zorg voor ouderen het beste kunnen organiseren. Kom op 28 juni naar het seminar en praat mee met Nederlandse én Turkse experts over toegankelijkheid van zorg en wiens verantwoordelijkheid dat eigenlijk is.


Tijd

14:00-17:00 uur

Locatie
Kattenburgerstraat 5, Amsterdam

header_img
TUR-NL

Lerende dialoog tussen Turkije en Nederland

Maker: Kennisland

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Lerende dialoog tussen Turkije en Nederland
28 juni 2022

Onder de titel ‘A Common Challenge – Two different cultural perspectives’ werkt Kennisland sinds september 2021 samen met de Güven Education Health Organization in Ankara aan een lerende dialoog tussen Nederland en Turkije over hoe we als samenleving de toenemende vergrijzing en de daarmee samenhangende zorg voor ouderen kunnen vormgeven. Twee landen onderzoeken vanuit twee verschillenden culturele perspectieven hoe we als samenleving de toenemende vergrijzing en daarmee samenhangende zorg voor ouderen moeten organiseren.

Onderdeel van de dialoog is een studiereis naar beide landen. In de week van 27 juni ontvangen we in ons land een delegatie van experts uit Ankara die hun persoonlijke en professionele ervaringen meenemen. Zij zijn bijvoorbeeld bestuurder, beleidsmaker, professor of werkzaam bij een ngo op het gebied van ouderenzorg.

Kom ook naar het seminar!

Op dinsdag 28 juni van 14.00 tot 17.00 uur organiseren we een seminar in de commandantswoning op het Marineterrein in Amsterdam waarvoor we je graag uitnodigen. We presenteren“In Turkije is ouderdom de fase waarin je mag ontvangen. Het is een andere manier van kijken. In Nederland moest ik me als mantelzorger soms bijna excuseren als ik iets voor mijn vader deed. Is dat zo erg? Wij leggen dat onszelf op.” de bevindingen en inzichten die we in de lerende dialoog hebben opgedaan. Daarnaast zetten we de dialoog voort en horen we graag ook jouw perspectief op prangende vraagstukken als: 

  • Hoe houden we de ouderenzorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar? 
  • Hoe zijn rollen en verantwoordelijkheden goed verdeeld als het gaat om de zorg voor ouderen? (denk aan familieleden, overheid, publieke/private instituties, samenleving) 
  • Wat is de verantwoordelijkheid van mensen zelf om hun welzijn in stand te houden als zij ouder worden?

In een interactieve sessie diepen we deze vraagstukken met elkaar uit en zoeken we naar kansen, acties en mogelijkheden voor leren en samenwerking tussen Nederland en Turkije. 

De voertaal is Engels.

Expositie van verhalen

Het seminar gaat gepaard met een expositie van verhalen van mensen uit Nederland en Turkije over hun ervaringen met ouder worden en ouderenzorg in beide culturen. We sluiten het seminar af met een borrel.

Laat je weten of je komt door een mail te sturen naar sz@kl.nl?

 


Adres: 
Marineterrein, Gebouw 001 (Commandantswoning)
Kattenburgerstraat 5, Amsterdam
(ongeveer een kwartier lopen vanaf CS, let op: het adres is van het hele Marineterrein)

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/seminar-over-ouderenzorg-in-turkije-en-nederland/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/seminar-over-ouderenzorg-in-turkije-en-nederland/