SINN Meetup #14: ‘Anders denken over werk’

Hoe zorgen we dat iedereen kan ondernemen, kan bijdragen en zich kan blijven ontwikkelen?


Tijd

20:00

Locatie
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

12 mei 2015

Ondanks de soms hol klinkende politieke geluiden over de participatiesamenleving, is de wens om regie over ons eigen leven te voeren er vooral een van onszelf. Met de komst van steeds ingenieuzere technologie en ICT kunnen we ook steeds beter bepalen wat ons leven waardevol maakt, en hoe we dat op eigen houtje kunnen bereiken. Die infrastructuur om ons te ontwikkelen biedt meer mogelijkheden dan ooit.

Voor veel mensen gaat die behoefte aan zelfregie misschien nog wel het meest over de kans om een eigen inkomen te verdienen. En dan vooral in de vorm van werk waarin ze zich echt kunnen ontwikkelen, en van toegevoegde waarde zijn voor de organisatie of omgeving waarin ze werken. Aansluitend op de (technologische) mogelijkheden lijkt er ook steeds meer maatschappelijk draagvlak te ontstaan om juist dat veel beter te organiseren.

Maar tegelijkertijd ontstaat met alle veranderingen, die niet in de minste plaats zijn geïnitieerd vanuit de overheid, het risico dat sommige groepen mensen tussen wal en schip dreigen te belanden. We willen het wel. Maar denken we al echt anders over werk? Zitten we niet nog teveel vast in een hardnekkig paradigma, waarin we hele groepen mensen vooral aanspreken op hun afhankelijkheid en kwetsbaarheid? Langs de persoonlijke verhalen van verschillende ervaringsdeskundigen met een totaal verschillende achtergrond gaan we in alweer de 14e editie van de Social Innovation NL Meet-Up op zoek naar antwoorden op die vragen.

Programma

19.30 uur inloop
20.00 uur inleiding door Niels Schuddeboom samen met verhalenvertellers:

20.45 uur pauze
21.00 uur tafelgesprekken
22.00 uur afsluitende borrel en einde

Toegang is gratis. Meld je voor dit programma aan door op deze pagina op de gele knop ‘reserveer’ te klikken.


Draag jij ook bij aan maatschappelijke vernieuwing of wil je jouw ideeën voor of ervaring met een (andere) aanpak van schuldenproblematiek delen? Kom dan naar de avond van het Sociale Innovatie Netwerk Nederland (SINN). Vanuit deze bundeling van krachten werken we aan versnelling van nieuwe oplossingen voor complexe sociale vragen.

SINN is een netwerk van mensen en organisaties die maatschappelijke uitdagingen op nieuwe manieren willen aanpakken. Wij geloven dat we de samenleving anders kunnen en moeten vormgeven: beter, socialer en met meer ruimte voor de potentie van mensen. Daarom experimenteren we met andere methodes en ontwikkelen we nieuwe concepten en initiatieven.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/sinn-meetup-14-anders-denken-over-werk/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/sinn-meetup-14-anders-denken-over-werk/