Slotbijeenkomst Forum Beroeps- onderwijs over responsiviteit van het beroeps- onderwijs

Vandaag vindt de slotbijeenkomst van het Forum Beroepsonderwijs plaats. Afgelopen jaar zijn vier bijeenkomsten georganiseerd in verschillende regio’s waarin werd gezocht naar best practices en nieuwe ontwikkelingen in en in de omgeving van het beroepsonderwijs.


Tijd

15:00 tot 17:00

Locatie
Roc Mondriaan, Koningin Marialaan 9, Den Haag

17 november 2016

Tijdens de bijeenkomst worden de opbrengsten++KL en het Forum BeroepsonderwijsLees hier meer over wat KL het afgelopen jaar gedaan heeft binnen het Forum. van het Forum gepresenteerd en is er een plenair gesprek met de voorzitter van de SER, Mariëtte Hamer, de aanjager van het TechniekPact, Doekle Terpstra en met voorzitter van het Forum, Jeroen van der Veer over de vraag hoe we de opgehaalde ideeën verder kunnen brengen.

De samenwerkende bureaus (PBT, AWTI, Kennisland, Rathenau Instituut en Nationale Denktank) hebben een bijdrage geleverd aan een samenvattend Forum-document dat als gespreksleidraad dient voor de bijeenkomst. Het programma van de bijeenkomst is daarop gebaseerd.

Programma

14.30 Inloop met koffie/thee

15.00 Opening van de Forum-bijeenkomst met een toelichting op de gespreksleidraad voor de dag. De gespreksleidraad wordt uitgereikt aan de Forum-deelnemers. Harry Starren in gesprek met Hans Corstjens.

15.10 Interactief debat met de zaal over vier thema’s:

  •  Ronde 1: beroepsonderwijs in de regio en regionale ecosystemen
  •  Ronde 2: nieuwe vormen van samenwerking bedrijfsleven en onderwijs
  •  Ronde 3: aantrekkelijk onderwijs en flexibele leerwegen
  •  Ronde 4: governance: lucht en ruimte

16.30 Hoe nu verder? Plenair gesprek met Jeroen van der Veer, Mariëtte Hamer (SER) en Doekle Terpstra (TechniekPact).

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/slotbijeenkomst-responsiviteit-van-het-beroepsonderwijs/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/slotbijeenkomst-responsiviteit-van-het-beroepsonderwijs/