Slotdag Onderwijs Pioniers 2015-2016

Tijdens de slotdag krijgen alle Pioniers de kans hun initiatief en geleerde lessen als vernieuwers in hun eigen school te presenteren op een festivalmarkt. Aan het eind wordt de Pionierstrofee 2016 uitgereikt.


Tijd

13.30-19.00

Locatie
Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

3 juni 2016

Vrijdag 3 juni vindt de slotdag Onderwijs Pioniers ‘15-’16 plaats. Deze feestelijke middag draait om de laatste lichting Pionierende leraren. Het afgelopen schooljaar hebben zij aan hun initiatieven gewerkt en zo vernieuwing van hun eigen onderwijspraktijk in gang gezet. De Onderwijs Pioniers worden in het zonnetje gezet en laten met trots zien waar ze het afgelopen jaar met zo veel passie aan hebben gewerkt.

Wat is Onderwijs Pioniers?

Veel leraren lopen rond met ideeën over hoe het onderwijs op school verbeterd kan worden. Onderwijs Pioniers++CaseLees meer over Onderwijs Pioniers in onze case ‘Onderwijsvernieuwing door pionierende leraren’. helpt ambitieuze leraren hun ideeën te realiseren. Het programma biedt leraren niet alleen budget, maar ook begeleiding, een netwerk en een podium.

De afgelopen jaren pionierden elk schooljaar ongeveer 45 leraren in het po, vo en mbo. Onderwijs Pioniers spoort leraren aan om zelf in de praktijk te onderzoeken wat werkt en wat niet werkt. De Pioniers worden door een persoonlijke leraar-coach begeleid in hun missie. Op landelijke bijeenkomsten, de pioniersdagen, komen de Pioniers bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Ze doen inspiratie op en leren van elkaar. Tijdens een van deze pioniersdagen komen ook alle leidinggevenden mee. Samen vormen de Pioniers een netwerk en worden ze aangespoord hun netwerk binnen én buiten school te vergroten. Een Pionierservaring geeft energie aan de leraar, energie aan de school en energie aan het onderwijs!

De slotdag: pitches & sketch

Tijdens de slotdag krijgen alle Pioniers de kans hun initiatief en geleerde lessen als vernieuwers in hun eigen school te presenteren op een festivalmarkt. Hoe zij dit doen, laten we aan de Pioniers zelf over. Iedere Pionier heeft het afgelopen jaar een eigen pad bewandeld en zal het publiek hierin op geheel eigen wijze meenemen.

Alle PioniersEen Pionierservaring geeft energie aan de leraar, energie aan de school en energie aan het onderwijs! hebben voor de slotdag een pitch++PitchesBekijk hier alle pitches van de Pioniers! over hun initiatief voorbereid. Via een stemprocedure bepalen de Pioniers zelf wie geselecteerd worden om op het podium hun initiatief voor het publiek en de jury te pitchen. De genomineerden horen dit pas op de slotdag zelf. De jury bepaalt wie van hen de Pionierstrofee 2016 mee naar huis mag nemen.

Terwijl de jury zich beraadt, komt cabaretier, schrijver en ROC-docent Johan Goossens ons vermaken met een sketch over zijn ervaringen in het onderwijs.

Programma

13.30 – 14.00 uur Inloop

14.00 – 14.15 uur Plenaire opening

14.15 – 15.15 uur Festivalmarkt

15.15 – 16.30 uur Pitches genomineerde pioniers

16.30 – 17.00 uur Juryberaad | Cabaret door Johan Goossens

17.00 – 17.15 uur Uitreiking Pionierstrofee

17:15 – 17:30 uur Afsluiting Onderwijs Pioniers

17.30 – 19.00 uur Borrel met band


Houd de Pioniers in de gaten via #onderwijspioniers, www.onderwijspioniers.nl en lerarenontwikkelfonds.onderwijscooperatie.nl!

Meer weten?
Neem contact op met Kimon Moerbeek (Kennisland) via km@kl.nl of 020-5756720.

 


 

Onderwijs Pioniers is een programma van de Onderwijscoöperatie en Kennisland, en wordt mede mogelijk gemaakt door Het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs, VOION en SOM.

Inmiddels heeft Onderwijs Pioniers zich voor het po en vo omgevormd tot het LerarenOntwikkel Fonds (LOF). Leraren kunnen bij het LOF subsidie aanvragen en er wordt volgens vergelijkbare principes als bij Onderwijs Pioniers samengewerkt tijdens Lerarenlabs. Voor het mbo blijft Onderwijs Pioniers voortbestaan, maar wel in nauwe verbinding met het LOF.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/slotdag-onderwijs-pioniers-2015-2016/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/slotdag-onderwijs-pioniers-2015-2016/