Social Dragons’ Den met vernieuwende arbeidsmarkt- concepten

Hoe maak je van een klein initiatief een groot initiatief? In elk geval door de juiste mensen en organisaties bij elkaar te brengen. Het CAOP en Kennisland organiseren de eerste Social Dragon’s Den. Hier koppelen we vernieuwende arbeidsmarktconcepten aan de juiste mensen en organisaties met als doel om meer mensen duurzaam aan zinvol werk te helpen.


Tijd

14:00-18:00 uur

Locatie
Winkel van Sinkel, Utrecht

header_img
Social Dragons' Den

Rechten:

Download
01 december 2022

Er staan veel mensen aan de zijlijn van de arbeidsmarkt die wel willen en kunnen werken, maar geen geschikt werk kunnen vinden. Of mensen die meer in hun mars hebben dan hun huidige werk biedt. Tegelijkertijd kampen vrijwel alle sectoren met arbeidstekorten. Hoe brengen we dit bij elkaar? 

Verschillende kleinschalige initiatieven helpen mensen naar werk met baanzekerheid en uitzicht. Bijvoorbeeld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt klaar te stomen voor een baan in de bouw of techniek, door data slim te gebruiken en zo werkgevers en werknemers beter te matchen, of door mensen te scouten in de wijk. Deze initiatieven hebben zich al in de praktijk bewezen, maar alleen kunnen ze niet verder groeien. 

Wat en wie zijn nodig om initiatieven te laten groeien? 

Samenwerken met de juiste mensen en organisaties kan bestaande initiatieven helpen groeien, zodat meer mensen betekenisvol werk hebben. Tijdens de eerste Social Dragons’ Den++Dragons’ DenEen tv-programma waarin kandidaten een businessidee pitchen aan mogelijke investeerders. Wij maken er een sociale versie van om sociale innovaties te pitchen aan mensen die dit mogelijk verder helpen. geven zes initiatieven een korte pitch, waarin ze vooral ingaan op wat zij nodig hebben om hun initiatief te verspreiden.Tijdens de Social Dragons’ Den geven zes initiatieven een korte pitch, waarin ze vooral ingaan op wat zij nodig hebben om hun initiatief te verspreiden. De deelnemers, de Dragons, stellen vragen en bieden hulp aan. Daarna maken zij concrete afspraken voor het vervolg. De zes initiatieven zijn: 

De Beroepentuin: De kortste route naar betaald werk
De Beroepentuin is een innovatief leer-werkconcept voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In tien weken worden werkzoekenden klaargestoomd voor een baan in een sector waar werkgevers staan te springen om gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers.

Omzien 
Bij Omzien geloven ze in een arbeidsmarkt waar het gaat Om Zien wie je bent en wat je kunt! Door het in de spotlights zetten van waardevol en onbenut talent bieden we loopbaanherstel aan kandidaten en kwalitatieve matches aan opdrachtgevers. Omzien brengt mensen met een beperking of in een achterstandspositie naar werk. Als arbeidsbemiddelaar richten zij zich op bedrijven en organisaties die vanuit sociaal ondernemerschap opereren. Zo helpen ze kandidaten aan duurzaam werk en organisaties aan gekwalificeerd personeel.

TechConnect/Grounds: Samen maken we tech van iedereen!
In vier jaar tijd heeft TechConnect, met initiatieven als TechGrounds, Tekkie Worden en TechMeUp, al meer dan 50.000 mensen naar techniek- en IT-beroepen geleid. Zij willen vooral de diversiteit in de IT-sector vergroten.

GAP Academy: In vier stappen naar een kansrijk beroep
Op de arbeidsmarkt zijn op dit moment veel mensen die zich willen of moeten omscholen naar een overstapberoep++OverstapberoepWerk in een andere sector, waar je met je vaardigheden vanuit een beroep met minder goede baankansen terechtkan. Lees meer . Daarnaast zijn er werkzoekenden die niet één-op-één passen op een vacature en die moeilijk een plek op de arbeidsmarkt kunnen veroveren. Bij de GAP Academy kijken ze niet naar het cv van een kandidaat, maar maken ze gebruik van omgekeerde selectie. 

Honk1: Dé plek waar werkzoekenden en werkgevers bij elkaar komen op zoek naar de juiste match
Wil je in het honkbal een punt scoren? Dan kom je automatisch langs Honk1. Zodra je het eerste honk hebt bereikt, ben je in het spel. Of mensen nou wel of niet beschikken over de juiste papieren of ervaring, bij Honk1 doen ze (weer) mee. Zij hebben niet alleen oog voor datgene wat iemand in het verleden heeft gedaan, maar gaan juist op zoek naar wat iemand in de toekomst kan. Bij Honk1 ontdekken kandidaten hun talent en leren zij dit in de praktijk te brengen. Ze denken niet in problemen, maar in oplossingen en mogelijkheden. Uiteraard zijn ze voortdurend op zoek naar kansen om te scoren. Ze werken nauw samen met werkzoekenden, werkgevers en samenwerkingspartners om de scoringskans te maximaliseren.

Matchcare: prettig werken, ontwikkelen en tijdig een volgende stap zetten
De missie van dit initiatief is dat iedereen prettig werkt, zich ontwikkelt en tijdig een volgende stap zet. Ze ondersteunen daarom individuen, organisaties, het sociaal domein en het onderwijs met software en dienstverlening. Ze doen dit door talent, traditionele vakvaardigheden, 21e-eeuwse vaardigheden en arbeidsmarktdata samen te brengen.

 


De bijeenkomst is op uitnodiging. Ben jij iemand die een initiatief verder kan helpen met jouw netwerk, vaardigheden of kennis? Stuur dan een bericht naar w.jonker@caop.nl

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/social-dragons-den-met-vernieuwende-arbeidsmarktconcepten/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/social-dragons-den-met-vernieuwende-arbeidsmarktconcepten/