TEDxAmsterdam -Education

Op 20 april vond de vierde editie plaats van TEDxAmsterdamEducation. "Met het thema 'Born to Learn' nemen we het publiek mee op een leerreis langs alle fases van het leven", stelde oprichtster en programmamanager Jessika Lynch.


Locatie
Theater Amsterdam, Danzigerkade 5, Amsterdam

20 april 2016

Op 20 april vond de vierde editie plaats van TEDxAmsterdamEducation. “Ons meest diverse programma ooit, wat ons aanzet om onze eigen leerweg opnieuw te evalueren. Met het thema ‘Born to Learn’ nemen we het publiek mee op een leerreis langs alle fases van het leven”, zei oprichtster en programmamanager Jessika Lynch.

Sprekers

Onze eigen Chris Sigaloff bevond zich in een interessant gezelschap++Alle sprekersBekijk alle sprekers op TEDxAmsterdamED.:

Jacquelien de Savornin Lohman, voormalig advocaat en politica die in 2004 op haar zeventigste koos voor een carrière als cabaretière, vertelde over dat we nooit oud genoeg zijn om te leren. Leraar, blogger, schrijver en innovator Jelmer Evers is een bekend gezicht binnen het onderwijs. Dit jaar werd hij genomineerd als een van de vijftig leraren die in aanmerking komen voor de Global Teacher Prize, een internationale prijs voor leraren die een grote bijdrage leveren aan het vak. Jelmer laat de traditionele manier van onderwijzen steeds meer los. Hij sprak tijdens TEDx over zijn radicale visie ‘flipping the system’ en de toekomst van het onderwijs. André Plateel werkt met honderden millennials en leiders. Hij gelooft dat we in een nieuwe fase zijn beland, alleen hebben we vaak nog leermeesters die vanuit oude principes denken en doen. Hij sprak over deze nieuwe tijd en vertelt vanuit zijn ervaringen met de mensen met wie hij werkt wat er nodig is om ons voor te bereiden op deze nieuwe wereld.

Chris Sigaloff
Chris Sigaloff

Maker: Kerry Reinking

Rechten:

Original

Download
Chris Sigaloff

Chris Sigaloff is directeur van Kennisland. Haar expertise ligt op het gebied van maatschappelijke vernieuwing. Ze is met name gefascineerd door hoe sociale innovatie bijdraagt aan slimmere aanpakken voor maatschappelijke problemen. Niet door louter slimme ideeën achter een bureau te ontwikkelen, maar vooral door vernieuwers in de praktijk te ondersteunen. Ze ontwerpt slimme leeromgevingen waarbij betrokkenen zelf worden ondersteund om te vernieuwen, met het doel betere uitkomsten te creëren.

De unschoolers Miro en Lainie Liberti (moeder en zoon van zestien) vertelden over hun leven ‘on the road’. Zij geloven dat een traditionele school niet nodig is en zijn al zeven jaar samen op reis. Hun motto: ‘the world is our classroom’. Vanuit de Verenigde Staten vertelde oprichtster van Our Future World en wereldreizigster Karolina Stawinska over haar project om de toekomstdroom van jongeren in 35 landen te visualiseren, tastbaar te maken en te delen.

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/tedxamsterdameducation/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/tedxamsterdameducation/