Viering afsluiting Maak je Stad! met diner en debat

Het ontwikkeltraject van Amsterdammers, Maak je Stad! zit erop. Op vrijdag 16 maart vieren we het einde van het programma met een diner en lijsttrekkersdebat bij Pakhuis de Zwijger. Hét moment om te laten zien wat voor mooie innovaties er gerealiseerd zijn in de afgelopen maanden en de Amsterdamse politiek aan te sporen om maatschappelijke initiatieven in de stad verder te stimuleren.


Tijd

20:00

Locatie
Pakhuis de Zwijger: Piet Heinkade 179, Amsterdam

header_img
Deelnemers Amsterdammers, Maak je Stad!

Deelnemers in gesprek tijdens een van de AMJS-sessies.

Maker: Maak je Stad!

Rechten:

Original

Download
Deelnemers in gesprek tijdens een van de AMJS-sessies.
16 maart 2018

Sinds september 2017 volgden 37 impactvolle stadmakersinitiatieven++DeelnemersDe 37 initiatieven werden gekozen uit maar liefst 475 aanmeldingen. Lees hier meer over de deelnemers. zes maanden lang workshops en trainingen, en ontvingen zij financiële ondersteuning om hun initiatieven te versterken en te versnellen. Op vrijdag 16 maart vieren we het einde van het Amsterdammers, Maak je Stad!++Amsterdammers, Maak je Stad!Dit is een programma waarin wij samen met de gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en Waag Society stadmakers ondersteunen die werken aan een gezonde en talentvolle stad. Lees hier meer.-programma. Onder het genot van een feestmaal blikken we terug op de afgelopen maanden, waarna we in gesprek gaan met de lijsttrekkers van elf Amsterdamse politieke partijen over hoe we ook in de komende jaren maatschappelijke initiatieven in de stad kunnen stimuleren.

De afgelopen maanden++OntwikkeltrajectOp de website van Amsterdammers, Maak je Stad! kun je meer lezen over het ontwikkeltraject. hebben de deelnemers keihard gewerkt aan hun impact, hosselskills, projectorganisatie, financiering en communicatievaardigheden. Tijdens het diner bespreken we hoogtepunten en mijlpalen van het ontwikkeltraject. Wat hebben de stadmakers bereikt met behulp van het Maak je Stad!-programma? Welke impact hebben zij gerealiseerd? Theatermaker Lucas de Man treedt op als host tijdens het feestelijke diner.

Na het diner vindt om 20.00 uur Het Grote Lijsttrekkersdebat: De Slag om Amsterdam plaats. We gaan dan met de lijsttrekkers van elf politieke partijen – onder andere Eric van der Burg van de VVD, Marjolein Moorman van de PvdA en Rutger Groot Wassink van GroenLinks – in gesprek over hoe we ruimte kunnen geven aan een beweging van maatschappelijke initiatieven. Hoe willen de partijen daar gehoor aan gevenWe gaan met de lijsttrekkers van elf politieke partijen in gesprek over hoe we ruimte kunnen geven aan een beweging van maatschappelijke initiatieven.? Hoe gaan we volgens hen samen Amsterdam maken?++Wie maakt de stad?Bij het aangaan van uitdagingen in de stad, kunnen we de creativiteit en denkkracht van álle bewoners gebruiken. Kennisland zet zich met programma’s als Amsterdammers, Maak je Stad! in voor een stad waarin iedereen kan én moet meedenken en -doen om de stad ook in de toekomst een plek te laten zijn voor iedereen. Lees hier onze thematekst over ‘Stedelijke vernieuwing’.
En wat kunnen we leren van de Maak je Stad!-deelnemers? Dit moment wordt uiteraard aangegrepen om aandacht te geven aan enkele succesvolle voorbeelden van stadmakers, sociaal ondernemers en actieve burgers uit het Maak je Stad!-programma.

Aanmelden

Het diner is besloten, maar we nodigen je graag uit voor het lijsttrekkersdebat! Reserveer alvast je plek op de eventpagina van Pakhuis de Zwijger en praat op 16 maart mee over maatschappelijke innovatie. Tot dan!

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/viering-afsluiting-maak-stad-diner-en-debat/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/viering-afsluiting-maak-stad-diner-en-debat/