Frum van Egmond - KL Associate Onderwijsvernieuwing
Frum van Egmond - KL Associate Onderwijsvernieuwing

Maker: Fred Ernst

Rechten: Alle rechten voorbehouden

KL Associate Onderwijsvernieuwing

Frum van Egmond

LinkedIn-profiel

Frums specialisatie is het ontwerpen van onderwijs, waarbij ze wetenschappelijke inzichten en maatschappelijke ontwikkelingen vertaalt naar praktische mogelijkheden in de klas.

Frum is de oprichter van De Noordwijkse School, een basisschool met een geheel eigen onderwijsfilosofie. Daarvoor heeft zij ook De Noordwijkse Methode ontwikkeld. Na vijf jaar directie- en bestuurstaken op die basisschool, is zij verder gegaan met Stichting De Noordwijkse Methode; daarin begeleidt zij scholen die ook met de methode aan de slag willen.

Daarnaast begeleidt Frum nationaal en internationaal allerlei innovatieprojecten, geeft ze lezingen en ontwikkelt ze nieuwe onderwijsconcepten en -materialen voor De Noordwijkse Methode.

Kennisland werkt regelmatig samen met Frum, bijvoorbeeld in ons project Onze Nieuwe School++Onze Nieuwe SchoolKennisland riep mensen op om ideeën in te dienen voor nieuwe scholen in Amsterdam. Een landelijke, en zelfs internationale primeur: inwoners van een stad mochten zelf hun ideale school bedenken én opzetten. Lees meer , waar ze de zeventig deelnemers de kunst van het schoolmaken bijbracht vanuit haar eigen ervaring. Ook deelde ze haar lessen als pionierende schoolleider met po-, vo-, en mbo-leraren uit alle hoeken van het land voor ons project Onderwijs Pioniers++Onderwijs PioniersOnderwijs Pioniers ondersteunt leraren die een eigen vernieuwend idee hebben om hun school te verbeteren gedurende een schooljaar met budget, coaching, een leernetwerk en een podium om zelf een vernieuwing te kunnen realiseren en delen. Het heeft een permanente plek in het Nederlandse onderwijs gekregen onder de naam LerarenOntwikkelFonds (LOF). Lees meer . Tien jaar geleden was ze ook al betrokken bij ons project Expeditie 2020, een programma voor excellente studenten die gezamenlijk de lerarenopleiding van de toekomst ontwierpen. En zo kunnen we nog wel een aantal mooie projecten opnoemen waar Frum een glansrol vervulde als vernieuwer (o.a. Onderwijs Ondernemers en de Social Innovation Safari).

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/mensen/frum-van-egmond/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/mensen/frum-van-egmond/