Iselien Nabben

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download

Senior adviseur sociale innovatie en leiderschapsontwikkeling

Iselien Nabben

@iselienLinkedIn-profiel

Iselien Nabben is senior adviseur sociale innovatie en leiderschapsontwikkeling. Ze richt zich in eerste instantie op organisaties met publieke en maatschappelijke taken zoals instellingen in onderwijs, zorg, cultuur en overheden. Thema’s zijn organisatie-, leiderschap- en talentontwikkeling, leren, veranderen en innoveren. Sociale innovatie of vernieuwing van binnenuit zijn sleutelbegrippen bij haar aanpak: het innovatief en lerend vermogen van mensen en organisaties versterken door middel van leertrajecten, actieonderzoek en (soms gedurfde++Gedurfde interventiesBijvoorbeeld: een student laten aanschuiven bij het werkoverleg van het College van Bestuur van de Hogeschool of de hele top veertig leidinggevenden van de Hogeschool een les laten bijwonen van een van eigen opleidingen.) interventies.

Iselien heeft veel ervaring met het ondersteunen van organisaties en mensen bij het vernieuwen, veranderen, in beweging brengen van beleid en strategieontwikkeling. Ze is een expert in het maken van nieuwe verbindingen, bruggen slaan tussen verschillende groepen mensen én logica’s, tussen theorie en praktijk, hoofd en hart, woord en daad.

Haar aanpak laat zich kenmerken door het ontwerpen van interventies die het karakter hebben van sneeuwballen, olievlekken, keukentafels, tussenruimtes en hangplekken++Keukentafels en hangplekkenOrganisaties zijn vaak zo ingericht dat problemen die op de ene plek opduiken, ergens anders moeten worden opgelost, wat een hoop vertraging, gedoe en bureaucratie veroorzaakt. Vraagstukken en problemen moeten worden opgelost door de mensen die ermee te maken hebben. Keukentafels, hangplekken en tussenruimtes zijn manieren om mensen uit vastgezette en hiërarchische posities te halen. en ‘gewone’ mensen in staat stellen om buitengewone dingen te doen.

Voordat Iselien zich in 2010 aansloot bij Kennisland, werkte zij als senior onderzoeker en adviseur bij het lectoraat ‘Innovatie van leren in organisaties’ van de HAN. Daarvoor heeft zij 14 jaar gewerkt als in-company programmamanager bij businessuniversiteit Nyenrode.

Meer

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/mensen/iselien-nabben/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/mensen/iselien-nabben/