Marcel Oosterwijk
Marcel Oosterwijk

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download

Hoofd communicatie

Marcel Oosterwijk

LinkedIn-profielFlickr

Marcel Oosterwijk is verantwoordelijk voor de communicatie van Kennisland en een groot aantal projecten. Hij is bovendien webmaster, vormgever en tekstschrijver van Kennisland. Hij maakt lelijke dingen mooi, buigt woorden tot soepel lopende zinnen, vertaalt tussen verschillende werelden en ontwerpt websites. Bovendien begeleidt hij de ontwikkeling van websites als leiderschapincultuur.nl, beeldenvoordetoekomst.nl, innovatieimpulsonderwijs.nl en natuurlijk kennisland.nl. Maar ook voor flyers en posters draait hij zijn hand niet om. Een jack of all trades dus.

Na de HEAO in Eindhoven besloot hij om verder te studeren. De kunstjes die hij tijdens Communicatie had geleerd waren handig, maar waaróm die trucjes werken, waaróm de dingen gaan zoals ze gaan, daar leer je weinig over op zo’n hbo-opleiding. Een studie Cultuursociologie++CultuursociologieCultuursociologen bouwen aan kennis over hedendaagse culturele ontwikkelingen in relatie tot sociale processen. aan de UvA vulde die hiaten en een artikel++Het wassende web‘Het wassende web. De opmars van internet als persoonlijk communicatiemedium’ (AST jaargang 29 p. 394-416). van twintig pagina’s over de sociale implicaties van internet als persoonlijk communicatiemedium in het Amsterdams Sociologisch Tijdschrift vormde een mooi einde van zijn wetenschappelijke ‘carrière’.

Drie jaar lang werkte hij als projectleider/webdesigner bij een webbureau, gespecialiseerd in geavanceerde internettoepassingen voor welzijnsinstellingen. Vervolgens werd hij vormgever bij een architectenbureau, waar hij de vertaalslag maakte van schetsen en technische tekeningen naar presentaties voor bewoners en ontwikkelaars. De gekke sprongen die Marcel lijkt te maken (van tekstschrijver naar webdesigner, van communicatiespecialist naar socioloog, van vormgever naar hoofd communicatie), illustreren precies waar het hem om gaat: zoveel mogelijk verschillende werelden verkennen, steeds weer nieuwe dingen leren.

In zijn vrije tijd rijdt Marcel vaak op zijn motor met een rugzak vol fotoapparatuur kriskras door Amsterdam en omstreken, op zoek naar die ene verlaten fabriek of fotogenieke galerijflat. Als het regent kijkt hij graag films++Favoriete filmsFavoriete regisseurs zijn Stanley Kubrick, Ulrich Seidl, Todd Solondz en Christopher Nolan.. Marcel heeft zich ontwikkeld tot gespecialiseerde alleskunner. Maar het kan altijd beter. Zo wil hij graag een nog betere fotograaf worden (zie zijn website), en meubelmaker, en eigenlijk ook wereldreiziger.

Meer