Marcel Oosterwijk
Marcel Oosterwijk

Maker: Kennisland

Rechten:

Download

Hoofd communicatie

Marcel Oosterwijk

LinkedIn-profielInstagram

Marcel Oosterwijk is verantwoordelijk voor de communicatie(strategie) van Kennisland en een groot aantal projecten. Hij maakt lelijke dingen mooi, buigt woorden tot soepel lopende zinnen en vertaalt tussen verschillende werelden. Bovendien begeleidt hij de ontwikkeling van websites en digitale tools++WebsitesBijvoorbeeld: leiderschapincultuur.nl, innovatieimpulsonderwijs.nl, onzenieuweschool.nl, plug-in Art Up Your Tab en natuurlijk kl.nl.. Maar ook voor het ontwerpen van publicaties, flyers en posters draait hij zijn hand niet om. Een jack of all trades dus. Met een achtergrond in communicatie en sociologie en veel ervaring als tekstschrijver, eindredacteur, vormgever, strateeg, sparringpartner en fotograaf houdt hij zich het liefst bezig met maatschappelijke vraagstukken.

Na de HEAO in Eindhoven besloot hij om verder te studeren. De kunstjes die hij tijdens Communicatie had geleerd waren handig, maar waaróm die trucjes werken, waaróm de dingen gaan zoals ze gaan, daar leer je weinig over op zo’n hbo-opleiding. Een master Cultuursociologie++CultuursociologieCultuursociologen bouwen aan kennis over hedendaagse culturele ontwikkelingen in relatie tot sociale processen. aan de UvA vulde die hiaten en een artikel++Het wassende web‘Het wassende web. De opmars van internet als persoonlijk communicatiemedium’ (AST jaargang 29 p. 394-416). van twintig pagina’s over de sociale implicaties van internet als persoonlijk communicatiemedium in het Amsterdams Sociologisch Tijdschrift vormde een mooi einde van zijn wetenschappelijke ‘carrière’.

Drie jaar lang werkte hij als projectleider/webdesigner bij een webbureau gespecialiseerd in geavanceerde internettoepassingen voor welzijnsinstellingen. Vervolgens werd hij (3D-)vormgever bij een architectenbureau, waar hij de vertaalslag maakte van schetsen en technische tekeningen naar presentaties voor bewoners en projectontwikkelaars. De sprongen die Marcel maakt (van tekstschrijver naar webdesigner, van socioloog naar communicatiespecialist, van vormgever naar hoofd communicatie), illustreren precies waar het hem om gaat: zoveel mogelijk verschillende werelden verkennen, nieuwe dingen leren.

In zijn vrije tijd rijdt Marcel vaak op zijn motor met een rugzak vol fotoapparatuur kriskras door Nederland. Als het regent kijkt hij graag films++FilmsFavoriete regisseurs zijn Stanley Kubrick, Ulrich Seidl, Todd Solondz, David Lynch en Christopher Nolan. of maakt hij muziek. Marcel heeft zich ontwikkeld tot gespecialiseerde alleskunner. Maar het kan altijd beter. Zo wil hij graag een nog betere fotograaf worden (zie zijn website), en meubelmaker, en eigenlijk ook wereldreiziger. Om dat eerste te bereiken, volgde hij de opleiding Conceptueel Beeld aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Meer

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/mensen/marcel-oosterwijk/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/mensen/marcel-oosterwijk/