Remko Berkhout
Remko Berkhout

Maker: Remko Berkhout

Rechten:

Download

KL Associate Maatschappelijke vernieuwing

Remko Berkhout

LinkedIn-profiel

Als coach en facilitator ontwerpt en begeleidt Remko ontwikkel- en veranderprocessen voor leiders, organisaties en coalities die werk maken van maatschappelijke vernieuwing.

Remko Berkhout ‘groeide op’ in de wereld van ontwikkelingssamenwerking, werkte jarenlang in India, Bangladesh en Mozambique, en streek na een Nederlandse tussenstop neer in Oostenrijk, waar hij met veranderaars over de hele wereld werkt aan thema’s variërend van stadsontwikkeling, democratische vernieuwing en ‘planetary welfare’.  

Centraal staat daarbij de overtuiging dat de grote uitdagingen van deze tijd vragen om nieuwe aanpakken en nieuwe verbindingen, tussen mensen, tussen sectoren en tussen culturen. De praktijk is de beste leermeester om de nieuwe mindsets en vaardigheden te kweken die daarvoor noodzakelijk zijn.

Remko werkt al meer dan tien jaar samen met Kennisland. Hij werkte mee aan het ontwikkelen van methodologieën, netwerken en strategieën voor innovatielabs. (o.a. Lab2 en Labcraft). Van 2015 tot 2017 werkte hij met een KL-team aan Liebes Kreta, een community arts lab in Wenen. In 2022 begeleidde hij met KL de ontwikkeling van een nieuwe strategie voor Stichting DOEN. Daarnaast coacht Remko samen met Amis Boersma KL’ers bij hun individuele ontwikkeling.

Lees meer over Remko op zijn website

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/mensen/remko-berkhout/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/mensen/remko-berkhout/