Suzanne van der Geest
Suzanne van der Geest

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download

Adviseur zorginnovatie

Suzanne van der Geest

LinkedIn-profiel

Als adviseur zorginnovatie zet Suzanne zich in voor een andere werkwijze binnen de gezondheidszorg. Hoe kunnen mensen meer regie krijgen over hun eigen gezondheid? Zij doet dit door te luisteren, in gesprek te gaan en vooruitgang te ontwerpen samen met degenen die het betreft. Of het nu gaat om ouderen, medewerkers in de zorg of studenten van zorgopleidingen, Suzanne gelooft dat in hun verhalen de antwoorden liggen van de zorg van morgen.

Suzanne is geïnteresseerd in waarom mensen doen wat ze doen. Welk verhaal schuilt daarachter? Vanuit die interesse stortte ze zich in de studie Communicatiewetenschap aan de UvA, richting politieke communicatie. Haar idee: journalist worden, onderzoek doen en uitzoeken hoe ‘het’ zit. Ze werkte tijdens haar studie als media-analist bij de Nederlandse Nieuwsmonitor. Maar de journalistiek bleek te neutraal voor haar. Ze wilde zich hardmaken voor een meer duurzame, sociale en gezonde wereld.

Na haar studie rolde ze van haar werk als communicatiemedewerker bij Sportmedisch Centrum Fysiomed in een baan bij sociaal ondernemer Hollandsch-Welvaren++Hollandsch-WelvarenHollandsch-Welvaren hield zich destijds bezig met strategie, interventieontwikkeling en communicatie op het gebied van gezond opgroeien, positieve effecten van sport op kinderen en mentale fitheid onder kwetsbare groepen.. Daar kreeg haar idealisme focus: het bevorderen van gezond(er) gedrag. Suzanne ontwikkelde sociale interventies, campagnes, digitale tools en trainingen met het doel te bouwen aan een gezonde generatie. Tijdens deze periode ging ze zich steeds verder verdiepen in gedragsverandering, positieve psychologie en geluk. Dat laatste was zelfs de reden voor een nieuwe stap: aan de slag bij de GeluksBV++GeluksBVDe GeluksBV werkt actief aan groei die dienstbaar is aan het geluk en de gezondheid van mensen. Hun missie: werken aan het Bruto Nationaal Geluk. Ze doen dit door wetenschappelijke kennis te vertalen naar de praktijk via trainingen en sociale innovaties..

Daar leerde ze meer over gelukswetenschap (onder andere door de opleiding Beter beleid door te sturen op geluk) en hoe je die kennis in de praktijk kunt toepassen. Ze stelde zichzelf ten doel een bijdrage te leveren aan het Bruto Nationaal Geluk++Bruto Nationaal GelukHet Bruto Nationaal Geluk is door Bhutan op de kaart gezet. In steeds meer landen vindt het navolging. Met meetbare indicatoren zetten organisaties en beleidsmakers in op geluk. The Global Happiness Council (GHC) laat in hun rapporten best practices zien in het onderwijs, gezondheidszorg en stedelijke ontwikkeling.. Uiteindelijk hoorde bij het najagen van haar eigen geluk een nieuwe uitdaging. Op zoek naar meer verdieping en meer focus op onderzoek kwam Kennisland op haar pad. Hier onderzoekt en ontwerpt Suzanne onder andere de zorg van de toekomst en gelukkig ouder worden.

Waar ze zelf gelukkig van wordt? Veel en goed eten met vrienden, bewegen (yoga, wielrennen, dansen), buiten zijn, kamperen, reflectie, snowboarden, een lege agenda, spontaniteit, schrijven en lezen (boekentips altijd welkom!).

Meer

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/mensen/suzanne-van-der-geest/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/mensen/suzanne-van-der-geest/