Breedband en Kennisland

Bij de oprichting van KL in 1999 lag het breedbandlandschap er nog bij als een onontgonnen en spannende vlakte. De internethype was op haar hoogtepunt, ADSL begon langzaam met haar opmars maar de meeste Nederlanders belden nog gewoon in met hun modem.


15 december 2006

Bij de oprichting van KL in 1999 lag het breedbandlandschap er nog bij als een onontgonnen en spannende vlakte. De internethype was op haar hoogtepunt, ADSL begon langzaam met haar opmars maar de meeste Nederlanders belden nog gewoon in met hun modem.

En voor veel gemeenten stond ICT gelijk aan kantoorautomatisering. Geen slim land zonder breedband, vond KL. De tijd was rijp voor een paar grote experimenten om hierin beweging te krijgen. Aan het eind van 2006 ziet het er een stuk aantrekkelijker uit. We mailen, downloaden en internetten de hele dag door en zijn continu online. Nederland behoort tot de wereldtop als het gaat om breedbandpenetratie. Glasvezel is geen utopie meer maar nabije werkelijkheid voor inwoners van Eindhoven, Amsterdam en Deventer.

KL heeft sinds 1999 haar bijdrage aan een breder Nederland geleverd met het ontwikkelen van het idee voor Kenniswijk, het begeleiden van de Breedbandproeven en het ondersteunen van het netwerk Stedenlink. We hebben dat met veel plezier gedaan, maar nu Nederland voorop loopt met breedband en er genoeg organisaties die daaraan werken is er alle reden voor KL om onze energie op andere thema’s te gaan richten. Concreet betekent dat we vanaf januari 2007 stoppen met het ondersteunen van het netwerk Stedenlink en de redactie van de kennisbank Breedbandstad. Wel gaan we door met projecten die te maken hebben met digitale content en diensten, zoals Beelden voor de Toekomst, P2P-Fusion, Digitale Pioniers en Creative Commons. We wensen de Stedenlink-steden heel veel succes met het stimuleren van open netwerken. De kennisbank Breedbandstad zal vanaf januari 2007 niet meer online beschikbaar zijn via www.breedbandstad.nl. De content wordt zoveel mogelijk doorgeplaatst naar andere websites. Hou de website van Stedenlink in de gaten voor meer nieuws!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/breedband-en-kennisland/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/breedband-en-kennisland/