Broedplaats010 #3: wij zoeken jou!

Afgelopen januari studeerde de eerste lichting van Broedplaats010 af, de tweede lichting startte in oktober 2017 en op dit moment zijn de inschrijvingen voor de derde lichting onderwijsprofessionals uit Rotterdam geopend!


Initiatief de Heldenbrigade dat is voortgekomen uit de eerste lichting van Broedplaats010.
12 maart 2018

In oktober 2016 werd in het eerste LAB van Broedplaats010++Broedplaats010De Broedplaats010 geeft leraren de kans om excellent te zijn en te worden. Lees hier meer over de Broedplaats. de basis gelegd voor een gideonsbende van vernieuwende leraren in Rotterdam. Anno 2018 zijn nog eens zestien leraren hieraan toegevoegd en staan de poorten wijd open++Inschrijvingen geopendGeef je nu hier op voor de derde editie van Broedplaats010.  voor de ontvangst van deelnemers aan alweer de derde lichting van Broedplaats010. In Broedplaats010 worden leraren aangemoedigd zelf leiding te nemen over onderwijsinitiatieven. Werken aan onderwijs voor het Rotterdam van de toekomst, dat is het devies.
In Broedplaats010 worden leraren aangemoedigd zelf leiding te nemen over onderwijsinitiatieven.

In 2016 ontwierp Kennisland samen met Thomas More Hogeschool een innovatieve leergang: Broedplaats010. ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’ was en is nog steeds het motto. Met dit in het achterhoofd stortte een groep innovatieve leraren zich vol enthousiasme op de eerste leergang Broedplaats010. Gedurende de daaropvolgende anderhalf jaar werkten zij aan hun persoonlijke ontwikkeling, een rijk netwerk in de stad Rotterdam en onderwijsinnovatie van onderop. Dit alles in wisselwerking met de maatschappelijke vraagstukken die spelen in de stad Rotterdam.

De eerste lichting++Eerste lichting afgestudeerdIn januari presenteerden de deelnemers van de eerste lichting van Broedplaats010 hun ervaringen en plannen aan een groot publiek. Zo kwam in een uitverkocht Theater Walhalla voor hen een einde aan anderhalf jaar pionieren en experimenteren. Lees hier meer. is inmiddels ‘afgestudeerd’, met succesvolle initiatieven zoals ConnecTeach010 en De Heldenbrigade++De HeldenbrigadeBekijk bovenaan deze pagina het filmpje waarin wordt uitgelegd wat de Heldenbrigade precies doet. als resultaat en de tweede lichtingDe tweede lichting bijt zicht op dit moment vast in de ontwikkeling van hun eigen onderwijsinitiatieven. ++Tweede lichtingIn september 2017 ging de tweede lichting Broedplaats 010 van start met een vierdaagse safari die hen kris-kras door de stad leidde. Hierbij werden zij onder andere geïnspireerd  door socioloog Bowen Paulle, ondernemer Jonas Martens van The Better Future Factory, en design thinker Christa Stut van Garage2020. Lees hier meer. bijt zich op dit moment vast in de ontwikkeling van hun eigen onderwijsinitiatieven++Blogs van deelnemersLees hier meer over waar de tweede lichting deelnemers mee bezig is in hun blogs.: motiverend onderwijs, de samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven en een soepele doorstroom tussen primair onderwijs, voortgezet onderwijs en hoger onderwijs. In september 2018 is het aan een volgende lichting innovatieve onderwijsprofessionals om zichzelf en hun visie op het Rotterdamse onderwijs voor de toekomst te ontwikkelen waarmee de groep innovatieve Rotterdamse leraren zich verder blijft uitbreiden!

Ben jij een enthousiaste, ambitieuze en gemotiveerde onderwijsprofessional uit Rotterdam? Schrijf je dan nu inBen jij een enthousiaste, ambitieuze en gemotiveerde onderwijsprofessional uit Rotterdam? Schrijf je dan nu in! om deel te nemen aan Broedplaats010 en om jouw innovatief vermogen te versterken en bij te dragen aan onderwijs voor het Rotterdam van de toekomst!

Iets voor jou?

Voor iedereen die in Rotterdam werkt als:

  • Bevoegd leraar (po, vo, mbo, hbo)
  • Pedagogisch medewerker binnen de vve
  • Intern begeleider
  • Docent van de Pabo of Lerarenopleiding

 

Heb je interesse, maar ben je op zoek naar meer informatie?

Gelijk aanmelden?

Meld je aan via dit webformulier broedplaats010.

Heb je nog vragen? Stuur dan een email naar: Broedplaats010MO@rotterdam.nl of naar db@kl.nl.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/broedplaats010-3-wij-zoeken-jou/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/broedplaats010-3-wij-zoeken-jou/