Chris Sigaloff vertrekt, KL krijgt een nieuw bestuur

Chris Sigaloff vertrekt als voorzitter van Kennisland. Paul Keller, nu nog vicevoorzitter en zakelijk directeur, neemt deze zomer de rol van voorzitter over van Chris Sigaloff en zal samen met Nora van der Linden en Kimon Moerbeek leidinggeven aan het team en de toekomst van Kennisland vormgeven.


header_img
KL nieuw bestuur

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download
Het nieuwe bestuur van KL: Nora van der Linden, Paul Keller en Kimon Moerbeek.
12 januari 2017

2017 belooft een spannend jaar te worden, niet alleen op het wereldtoneel, maar ook voor Kennisland. Deze zomer neemt Paul Keller, nu nog vicevoorzitter en zakelijk directeur, namelijk de rol van voorzitter over van Chris Sigaloff. Hij zal samen met Nora van der Linden en Kimon Moerbeek leidinggeven aan het team en de toekomst van Kennisland vormgeven. Deze wisseling van de wacht luidt een nieuwe fase in, waarin we vol frisse energie en een overvloed aan vernieuwende ideeën werken aan maatschappelijke vernieuwing.

Chris vindt het na tien jaar tijd voor nieuwe avonturen buiten KL. Ze heeft Kennisland uitgebouwd tot een internationaal toonaangevende organisatie op het gebied van sociale innovatie en onderwijsvernieuwing.++VoorbeeldenChris stond aan de wieg van onder andere Onze Nieuwe School, de Social Labs (waaronder die in Hong Kong en Wenen), Leiderschap in Cultuur en Spring House.

“Voorzitter zijn van Kennisland is fantastisch, uitdagend en betekenisvol: een droombaan in vele opzichten. Maar nu vind ik het tijd om plaats te maken voor een nieuw team, voor nieuwe aanpakken en inzichten. Ik ben er trots op dat mensen die onze organisatie door en door kennen en zich de afgelopen jaren binnen Kennisland hebben ontwikkeld, het stokje van mij kunnen overnemen.”  

Volgens Victor van der ChijsChris heeft Kennisland uitgebouwd tot een internationaal toonaangevende organisatie op het gebied van sociale innovatie en onderwijsvernieuwing., voorzitter van de Raad van Toezicht van Kennisland, is deze transitie een goede en logische stap in de ontwikkeling van Kennisland:

“Ik heb heel veel vertrouwen in de nieuwe samenstelling van het team dat alles in huis heeft om Kennisland de eigenzinnige denktank te laten zijn die Nederland nodig heeft.”

Nora van der Linden werkt sinds 2011 bij Kennisland als adviseur sociale innovatie en onderwijs. Haar doel is om betere uitkomsten te bewerkstelligen voor mensen die minder zichtbaar en hoorbaar zijn in de samenleving, en hen een stem te geven. Ze heeft onder andere Radicale Vernieuwers++Radicale VernieuwersSinds 2012 is KL jaarlijks op zoek naar de meest inspirerende, vernieuwende, creatieve mensen of organisaties, die het anders doen omdat ze denken dat het beter kan. Lees meer opgericht.

Kimon Moerbeek is sinds 2010 adviseur onderwijs bij KL en onder andere ontwerper van het programma Onderwijs Pioniers++Onderwijs PioniersOnderwijs Pioniers ondersteunde leraren die een eigen vernieuwend idee hebben om hun school te verbeteren met budget, coaching, een leernetwerk en een podium om zelf een vernieuwing te kunnen realiseren en delen. Onderwijs Pioniers stond model voor het LerarenOntwikkelFonds en is daar inmiddels in opgegaan. Lees meer . Hij werkt volgens de filosofie dat vernieuwing begint bij de intrinsieke motivatie van mensen om hun omgeving te verbeteren op basis van eigen inzicht en creativiteit.

Doen waar we goed in zijn

We blijven doen waar we goed in zijn: onderzoeken, experimenteren en ontwerpen voor een open en inclusieve samenleving. We ontwikkelen aanpakken en methodieken voor complexe maatschappelijke vraagstukken en beïnvloeden daarnaast beleid en het publieke debat in Den Haag, Brussel en andere nationale en internationale podiaChris is de komende maanden nog gewoon te vinden bij Kennisland. Ze rondt haar projecten af en draagt zoveel mogelijk kennis en ervaring over op de rest van het team. . Paul Keller:

“We hebben sinds 1999 al veel bereikt, en we zijn nog lang niet klaar. We blijven actief in domeinen waar Kennisland al jaren baanbrekend werk verricht, maar zullen onze aandacht ook richten op nieuwe thema’s en vergezichten.”

We zetten ons in voor waarde(n)vol onderwijs, open kennis en cultuur, een samenwerkende overheid, goed leven in de stad, betekenisvolle zorg en de toekomst van werk. Dit doen we vanuit Spring House, clubhuis voor radicale vernieuwers.

Chris is de komende maanden nog gewoon te vinden bij Kennisland. Ze rondt haar projecten af en draagt zoveel mogelijk kennis en ervaring over op de rest van het team. Ze broedt nog op haar plannen voor de periode na KL. In ieder geval zal ze met trots terugblikken op alle goede en mooie dingen die ze met Kennisland heeft gerealiseerd!

 

Chris Sigaloff
Chris Sigaloff

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download
Chris Sigaloff

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/chris-sigaloff-vertrekt-kl-krijgt-een-nieuw-bestuur/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/chris-sigaloff-vertrekt-kl-krijgt-een-nieuw-bestuur/