Christelijk College Schaersvoorde winnaar van de IIO Award

De school won een 3d-geprinte Award plus een voucher om een langere film over hun school te maken, met veel complimenten uitgereikt door juryvoorzitter Tanja Jadnanansing, Tweede Kamerlid PvdA, en Alida Oppers, directeur-generaal primair en voortgezet onderwijs van OCW.


29 november 2014

De winnaar van de IIO Award is het Christelijk College Schaersvoorde uit Aalten. De school won een 3d-geprinte Award plus een voucher om een langere film over hun school te maken, met veel complimenten uitgereikt door juryvoorzitter Tanja Jadnanansing, Tweede Kamerlid PvdA, en Alida Oppers, directeur-generaal primair en voortgezet onderwijs van OCW. Dat gebeurde woensdag 25 november op de landelijke bijeenkomst van InnovatieImpuls Onderwijs (IIO), waarin de experimentperiode werd afgesloten.

De uitreiking van de IIO Award.

Maker: Bart Hoogveld

Rechten:

De uitreiking van de IIO Award.

Volgens juryvoorzitter Tanja Jadnanansing staat bij Schaersvoorde de ontwikkeling volop voorop. De school haalt met live videolessen de ogen van buiten naar binnen, en omgekeerd. Zij heeft van het probleem lerarentekort een kans gemaakt. Jurylid Safae Zaaj (leerlinge Aloysiuscollege, Den Haag) zei dat de school ‘de middelen gebruikt waaraan leerlingen van de 21e eeuw behoefte hebben.’  Via live videolessen krijgen leerlingen van het Christelijk College Schaersvoorde onder andere les in creatief denken van de Universiteit Twente.

Stemmen van scholen

Ruim 150 scholen in het primair en voortgezet onderwijs experimenteerden vier jaar met een van de vijf innovatieconcepten van IIO. Scholen die meedongen naar de Award hebben hun ervaringen en geleerde lessen (opbrengsten) in een film verwerkt.  Op de 13 scholen die zich nomineerden heeft het onderwijsveld vooraf mogen stemmen, er zijn in totaal 5300 stemmen uitgebracht. Uit de vijf scholen met de meeste stemmen heeft de jury de winnaar gekozen. De andere juryleden zijn Pieter Hettema (Publiek Leiderschap, kritische vriend IIO) en Jasper Rijpma (Leraar van het jaar VO 2014, Hyperion Lyceum Amsterdam). Allemaal waren zij zeer enthousiast over de vijf genomineerden. De tweede en derde plaats zijn behaald door respectievelijk het Picasso Lyceum uit Zoetermeer en basisschool Wittering.nl uit Rosmalen.

Bekijk hieronder de filmpjes van de vijf scholen met de meeste stemmen.

IIO is een initiatief van het ministerie van OCW. CAOP en Kennisland coördineren de uitvoering ervan (www.innovatieimpulsonderwijs.nl). 

Christelijk College Schaersvoorde

Picasso Liceum

Alfrink College

Wittering.nl

't Ravelijn

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/christelijk-college-schaersvoorde-winnaar-van-de-iio-award/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/christelijk-college-schaersvoorde-winnaar-van-de-iio-award/