Creative Capital Conference

Cultuur en creativiteit zijn de nieuwste 'buzzwoorden' in het debat over innovatie in de kenniseconomie. Maar hoe kunnen de culturele dimensies in het debat worden gebracht? En wat betekent dit voor het publieke domein en nieuwe maatschappelijke agenda’s?


  • Betrokken KL'ers
11 februari 2006

CREATIVE CAPITAL:
Cultuur, Innovatie en het Publieke Domein in de Kenniseconomie

Zie www.creativecapital.nl

Cultuur en creativiteit zijn de nieuwste ‘buzz-woorden’ in het debat over innovatie in de kenniseconomie. Maar hoe kunnen de culturele dimensies in het debat worden gebracht? En wat betekent dit voor het publieke domein en nieuwe maatschappelijke agenda’s? Wat zijn de uitdagingen voor het uitwisselen van kennis en voor nieuwe vormen van culturele innovatie in het digitale tijdperk? Dit is het soort vragen dat centraal staat in de tweedaagse conferentie CREATIVE CAPITAL op 17 en 18 maart 2005 in Amsterdam.

De internationale CREATIVE CAPITAL Conferentie in Amsterdam brengt innovatie-experts, economen, stadsplanologen, maatschappelijke vernieuwers, cultureel ondernemers, internetdeskundigen, beleidsmakers en politici bijeen om de stand van het innovatiedebat op te maken en een nieuwe publieke agenda op te stellen voor een creatief publiek domein, als basis voor een sterke kenniseconomie.

De conferentie verbindt uiteenlopende dimensies van het innovatiedebat die tot nu toe slechts in afzonderlijke domeinen zijn besproken. Van de ‘creatieve stad’ tot de maatschappelijke agenda´s voor innovatie; van ‘creatieve industrie’ tot digitale ontwikkelingen en het publieke domein. De conferentie onderzoekt op verschillende niveaus de nieuwe connecties die zich momenteel ontwikkelen tussen ‘cultuur en economie’ (zoals het Nederlandse kabinet het beleidsterrein heeft benoemd) en verkent wat dit betekent voor beleidsstrategieën in de kenniseconomie.

Sprekers

Internationaal gerenommeerde sprekers op de CREATIVE CAPITAL conferentie in Amsterdam zijn o.a.:

  • Charles LEADBEATER – Consultant en regeringsadviseur op het gebied van innovatie, uit Londen, Engeland. Verbonden aan de denktank Demos en auteur van Living on thin Air: The new economy and Up en Down the Escalator.
  • Charles LANDRY – Oprichter van Comedia, het toonaangevende Britse culturele planbureau, internationale autoriteit op het gebied van de stad en culturele industrie en auteur van The Creative City: A toolkit for urban innovators.
  • Joi ITO is de oprichter en directeur van Neoteny, een venture capitalist die zich richt op persoonlijke communicatie toegepaste technologie. Hij heeft verschillende internetbedrijven opgezet waaronder PSINET Japan, Digital Garage en Infoseek Japan. Joi Ito zit verder in de Raad van Bestuur van Creative Commons, is vice-president van Technorati (www.technorati.com) en voorzitter van Six Apart Japan (www.sixapart.jp). (www.creativecommons.org),
  • Geoff MULGAN – Directeur van het Institute of Community Studies, Londen, voormalig directeur van de UK Government’s Strategy Unit en hoofd beleidgroep van de Britse premier, Londen.
  • Luc SOETE – Professor Internationale Economie en directeur van MERIT (Maastricht Economic Research Institute on Innovation and Technology) en adviseur van de EU en verschillende Europese regeringen.
  • Pekka HIMANEN – directeur van de Berkeley Center for Information Society, USA en werkzaam aan het Helsinki Institute for Information Technology, Finland. Auteur van The Hacker Ethic en (met Manuel Castells) The Information Society and the Welfare State.
  • Stephen GRAHAM – Professor Sociale Geografie, Durham University, Engeland. Auteur van Splintering Urbanism: Networked Infrastructure, Technological Mobilities and the Urban Condition (met Simon Marvin) en editor van Cybercities Reader.
     

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/creative-capital-conference/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/creative-capital-conference/