De Nacht van de Radicale Vernieuwing

Honderden aanwezigen vierden de vernieuwing in Nederland samen met alle finalisten van deze zoektocht naar radicaal positieve, duurzame en sociale initiatieven. Caventou en De Nederlandse School namen de prijzen mee naar huis.


header_img
Volle bak in Spring House tijdens de Nacht van de Radicale Vernieuwing

Maker: Sebastiaan ter Burg

Rechten:

Original

10 februari 2016

Het (glazen) dak ging eraf in Spring House tijdens de Nacht van de Radicale Vernieuwing++Special VNBekijk ook de special in Vrij Nederland. op 9 februari! Namens de jury reikte prof. Vanessa Evers de juryprijs uit aan Caventou. De Nederlandse School won de publieksprijs. Honderden aanwezigen vierden de vernieuwing in Nederland samen met alle finalisten van deze zoektocht++Radicale VernieuwersRadicale Vernieuwers is een initiatief van Kennisland, Vandejong en Vrij Nederland om mensen met radicaal positieve, duurzame en sociale initiatieven in de spotlight te zetten. Kijk verder naar radicaal positieve, duurzame en sociale initiatieven.

Shout-out naar alle Radicale Vernieuwers

Ten overstaan van een uitverkochte zaal, sprak Vanessa Evers haar bewondering uit“De Vernieuwers op dit podium tonen lef, laten zien wat er kan, volgen hun dromen en durven risico te nemen.” – Vanessa Evers voor de tien finalisten. Evers benadrukte dat de prijs een shout-out is naar álle Radicale Vernieuwers in Nederland.

“Geef niet op, wij zien de druk op jullie schouders, wij zijn onder de indruk van jullie drive en inspanningen. Wij hopen met deze prijs de aandacht voor jullie werk te vergroten en de samenleving en het bedrijfsleven ervan te overtuigen om jullie te ondersteunen.”

Caventou

De jury, bestaande uit Neelie Kroes (ambassadeur StartupDelta), Vanessa Evers (professor sociale robotica UT), Aart van Veller (Vandebron en oud-Radicaal Vernieuwer), Henk Oosterling (filosoof en Rotterdam Vakmanstad) en Robert Verwaayen (KEEN Venture Partners), kozen Marjan van Aubel van Caventou als winnaar. Van Aubel“Caventou is inspirerend omdat de voorgestelde oplossing, verrast, verrukt en ons op een nieuwe manier laat nadenken over duurzaamheid en energie.” –  Jury integreert zonnecellen++Caventou in de mediaLees ook het artikel ‘Een tafel die stroom opwekt’ (NOS) en dit item van RTLZ. op esthetische wijze in alledaagse voorwerpen. De jury was onder de indruk van het werk van Van Aubel.

caventou
Caventou

Maker: Sebastiaan ter Burg

Rechten:

Original

Download

De Nederlandse School

Ook het publiek koos een favoriet. Meer dan 20.000 keer werd er gestemd op Facebook en Twitter. Meer dan 20.000 keer werd er gestemd voor de Publieksprijs op Facebook en Twitter. De Nederlandse School, een opleiding voor onderwijspioniers, was de gelukkige winnaar. Ilja Klink, directeur van De Nederlandse School++Docenten van de toekomstLees ook dit artikel ‘Op deze school worden de docenten van de toekomst opgeleid’ (RTLZ). , hoopt het stokje over te kunnen geven aan de docenten:

“Ons doel is dat in de toekomst onze eigen leerlingen dit podium beklimmen. Wij hopen docenten af te leveren die de status quo betwijfelen en anders durven te denken.”

De Nederlandse School
De Nederlandse School

Maker: Sebastiaan ter Burg

Rechten:

Original

Berenklauwsap, fairtrade cocaïne en dode kevers

De 25 Radicale Vernieuwers die hun initiatieven demonstreerden waren het stralende middelpunt van de avond. Een kleine greep uit het programma: de mobiele cocktailshakers van Gewildgroei voorzagen het publiek van drankjes – zoals lustopwekkend berenklauwsap, De Oplossers en Fairtrade Coke namen samen de deprimerende productieketenAfvalstromen omzetten in 3D-printerinkt en modulaire kiessystemen. van cocaïne onder de loep, Creating Water Foundation demonstreerde een mini-mistnet om water op te vangen, Het Nieuwe Kiezen liet je nadenken over een modulair kiessysteem++Radicaal kiessysteemLees ook het artikel ‘Deze man bedacht een radicaal nieuw kiesstelsel’ (RTLZ). , Coleoptera demonstreerde hoe je van dode kevers plastic maakt en Better Future Factory hoe je afvalstromen kunt omzetten in 3D-printerinkt.

Trots en geïnspireerd kijken we terug op een geweldige avond en een geslaagde zoektocht naar de Radicale Vernieuwers van Nederland.

Tot volgend jaar!

Nacht van de Radicale VernieuwingNacht van de Radicale VernieuwingNacht van de Radicale VernieuwingNacht van de Radicale VernieuwingNacht van de Radicale VernieuwingNacht van de Radicale VernieuwingNacht van de Radicale VernieuwingNacht van de Radicale Vernieuwing
Nacht van de Radicale Vernieuwing

Tijdens de nacht van vernieuwing op 9 februari 2016 werden de jurywinnaar en publiekswinaar bekend gemaakt van de Radicale Vernieuwing. Sinds 2013 wordt jaarlijks gezocht naar personen en organisaties die met durf en visie oplossingen bedenken voor een betere wereld. Zie voor meer informatie: www.radicalevernieuwers.nl

Bekijk stream op Flickr

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/de-nacht-van-de-radicale-vernieuwing/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/de-nacht-van-de-radicale-vernieuwing/