Deel je ervaring als IIO Innovatiebrigadier!

Oproep: IIO Innovatiebrigadiers gezocht!


  • Betrokken KL'ers
16 januari 2014

Ben je docent, projectleider of schoolleider en wil je de ervaring met de IIO Experimenten op jouw school delen met anderen? Wil je samen leren met andere vernieuwers en veranderaars in het onderwijs en je netwerk en vernieuwingsrepertoire uitbreiden? InnovatieImpuls Onderwijs (IIO) daagt je uit om Innovatiebrigadier te worden en ondersteunt je daarbij met een korte on-the-job opleiding.

Wie zijn brigadiers?

Brigadiers zijn docenten, projectleiders en schoolleiders die ervaren zijn in het ontwikkelen en opzetten van verandering van de onderwijsorganisatie in de school. Hoe vertaal je een concept zoals E-Klas & PAL-student naar een klassituatie? En hoe werk je anders samen bij Onderwijsteams? Hoe blijf je gemotiveerd om energie te steken in vernieuwing? Je weet uit eigen ervaring wat wel en niet werkt bij jou op school en je wilt die ervaring graag delen met andere scholen. Brigadiers willen samen met anderen actief een bijdrage leveren aan slimmer werken en bouwen aan een regionaal netwerk.

Wat houdt de opleiding in?

In drie halve dagen leiden we je op tot Brigadier. We organiseren de opleiding regionaal. Tijdens de eerste halve dag wissel je leerervaringen uit: aan de hand van je eigen ervaringen op school gaan we in gesprek over de vaardigheden die je nodig hebt als onderwijsvernieuwer. Vervolgens gaan we aan de slag met een eigen innovatievraagstuk op school. Wat heb je nodig om een volgende stap te zetten? De tweede bijeenkomst staat in het teken van vernieuwen op een andere school. Hoe doe je dat eigenlijk? We blikken terug op de stappen die je hebt gezet in de afgelopen periode en je krijgt een mini-college veranderkunde. De derde halve dag staat in het teken van reflectie op de Brigade en de skills van een Brigadier als vernieuwer in het onderwijs. Ook kijken we gezamenlijk vooruit en bespreken we de verschillende rollen die je als Brigadier kan aannemen. Lees hier meer over het programma.

De school krijgt een vergoeding van 60 euro per uur voor de uren die jij steekt in de voorbereiding, de opleiding en andere brigadiersactiviteiten. De opleiding kost in totaal ongeveer 12 uur, inclusief voorbereidingstijd.

Hoe word ik Brigadier?

Wil je meer informatie over de Innovatiebrigade-opleiding? Bekijk hier het verslag van de eerste opleiding en lees meer over het programma en de activiteiten als brigadier. De volgende opleiding vindt plaats op 5 en 19 maart, met de terugkombijeenkomst op 21 mei. Stuur een mailtje naar Jos van Kuik (jk@kl.nl) om je aan te melden of als je nog vragen hebt! 

Download hier de flyer.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/deel-je-ervaring-als-iio-innovatiebrigadier-2/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/deel-je-ervaring-als-iio-innovatiebrigadier-2/