Deel je ervaring als IIO Innovatiebrigadier!

Ben je docent, projectleider of schoolleider en wil je de ervaring met de IIO Experimenten op jouw school delen met anderen?


  • Betrokken KL'ers
19 maart 2013

Ben je docent, projectleider of schoolleider en wil je de ervaring met de IIO Experimenten op jouw school delen met anderen? Wil je samen leren met andere vernieuwers en veranderaars in het onderwijs en je netwerk en vernieuwingsrepertoire uitbreiden? InnovatieImpuls Onderwijs (IIO) daagt je uit om Innovatiebrigadier te worden en ondersteunt je daarbij met een korte on-the-job opleiding.

Download de flyer (PDF)

Wie zijn brigadiers?

Brigadiers zijn docenten, projectleiders en schoolleiders die ervaren zijn in het ontwikkelen en opzetten van verandering van de onderwijsorganisatie in de school. Hoe vertaal je een concept zoals E-Klas & PAL-student naar een klassituatie? En hoe werk je anders samen bij Onderwijsteams? Hoe blijf je gemotiveerd om energie te steken in vernieuwing? Je weet uit eigen ervaring wat wel en niet werkt bij jou op school en je wilt die ervaring graag delen met andere scholen. Brigadiers willen samen met anderen actief een bijdrage leveren aan slimmer werken en bouwen aan een regionaal netwerk.

Wat doen brigadiers?

Als brigadier vervul je de rol van ambassadeur van het IIO Experiment bij jou op school. Je gaat samen met anderen naar scholen die een concrete vraag hebben. Je geeft advies, stelt vragen en denkt mee. Je legt bijvoorbeeld uit hoe de SlimFit-kit werkt of wat er anders is als je bij Videolessen voor twee klassen tegelijk staat. Om dit te doen krijg je met andere brigadiers in spé een training aangeboden. Wat wordt er van je verwacht en wat zijn jouw specifieke deskundigheden. Welke IIO-activiteiten in het veld passen bij jou? Na de opleiding zullen we je soms vragen om mee te doen aan een Innovatiebrigade of andere scholen mee te laten kijken bij jou op school. Alles natuurlijk in overleg met jou en je school.

Wat houdt de opleiding in?

In drie halve dagen leiden we je op tot brigadier. We organiseren de opleiding regionaal. Tijdens de eerste halve dag wissel je leerervaring uit: wat leer je van de experimenten, waar loop je tegenaan en wat vraagt verbetering? Vervolgens formuleer je zelf een verbeteropdracht voor het experiment waar je mee bezig bent op school. De tweede halve dag bezoek je als Innovatiebrigadier een andere school. De derde halve dag staat in het teken van reflectie op de brigade en de skills van een brigadier als vernieuwer in het onderwijs. 

De school krijgt een vergoeding van 60 euro per uur voor de uren die jij steekt in de voorbereiding, de opleiding en andere brigadiersactiviteiten. De opleiding kost in totaal ongeveer 20 uur, inclusief voorbereidingstijd.

Hoe word ik brigadier?

Wil je meer informatie over de Innovatiebrigade-opleiding? Mail dan met Iselien Nabben (in@kl.nl).
Wil je ook brigadier worden? Mail dan naar info@innovatieimpulsonderwijs.nl en hoor wanneer de trainingen bij jou in de buurt plaatsvinden. 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/deel-je-ervaring-als-iio-innovatiebrigadier/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/deel-je-ervaring-als-iio-innovatiebrigadier/