Deelnemers Leiderschap in Cultuur (LinC) 2013-2014 bekend

Na lang beraad heeft het programmateam de lijst van 165 aanmeldingen teruggebracht tot een groep van twintig deelnemers.


  • Betrokken KL'ers
30 oktober 2013

Met trots stellen we de deelnemers van de eerste jaargang van Leiderschap in Cultuur (LinC) voor! Deze pioniers zullen een sterke invloed uitoefenen op de vormgeving van het programma voor de komende edities.

Na lang beraad heeft het programmateam de lijst van 165 aanmeldingen teruggebracht tot een groep van twintig deelnemers. Samen zullen zij zich inzetten voor vooruitgang in de culturele sector door bijvoorbeeld nieuwe verbindingen in de samenleving en tussen organisaties te leggen.

Op de deelnemerspagina is te lezen welke missie de deelnemers willen concretiseren tijdens LinC. Terwijl sommigen vooral het ontwikkelen van culturele verdienmodellen benadrukken, accentueren anderen nieuwe samenwerkingsverbanden of het het verzamelen van inzichten over het ‘verbinden van je hart met de praktijk en omgeving’. Ook wordt er gesuggereerd dat ‘artistieke zeggingskracht’ als motor voor sociale verbinding kan dienen.

De deelnemers vertegenwoordigen een breed scala aan sectoren: van podiumkunsten tot documentaires, van musea tot bibliotheken. De interessante mix van achtergronden, leeftijden, grotere en kleinere organisaties, zakelijke en juist meer artistieke focus levert vast een boeiend programma op. Het eerste lab vindt plaats van 4 tot en met 7 november.

Bekijk de deelnemers hier

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/deelnemers-leiderschap-in-cultuur-linc-2013-2014-bekend/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/deelnemers-leiderschap-in-cultuur-linc-2013-2014-bekend/