Digitale Pioniers wint ‘This is European Social Innovation’

Uit meer dan 100 inzendingen uit 23 landen is DP een van de projecten waarvan de jury vond dat ze ‘exceptionally innovative’ en bovendien repliceerbaar zijn.  


  • Betrokken KL'ers
24 september 2010

Zowel het programma Digitale Pioniers als de DP Academie zijn winnaars in de wedstrijd ‘This is European Social Innovation’. Uit meer dan 100 inzendingen uit 23 landen is DP een van de projecten waarvan de jury vond dat ze ‘exceptionally innovative’ en bovendien repliceerbaar zijn.  

Euclid Network, de Europese Commissie en SIX (Social Innovation eXchange) willen met deze prijs een boost geven aan Europese sociale innovatie en de projecten ook buiten de social innovation community bekendheid geven.

Peter Droell, hoofd Innovatie van de Europese commissie zal DP en de andere winnaars gaan gebruiken als voorbeelden van sociale innovatie in de EU. De projecten worden opgenomen in een officiële publicatie van de Europese commissie die door heel Europa gedistribueerd zal worden.

Tot slot is KL uitgenodigd op het Social Innovation Park in Bilbao; een initiatief dat de ‘social sillicon valley’ moet worden – een hub van ideeën, uitvindingen, projecten en mensen die werken aan Europa’s meest urgente sociale problemen.

Lees ook het persbericht van Euclid Network (PDF)

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/digitale-pioniers-wint-this-is-european-social-innovation/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/digitale-pioniers-wint-this-is-european-social-innovation/