GEVRAAGD: vernieuwende ideeën voor fijn oud worden

Op 21 januari 2020 is de challenge Leven Lang Leven gestart, een zoektocht naar nieuwe, mooie, gekke, spannende ideeën voor fijn oud worden, ook als we zorg nodig hebben. Heb jij een goed idee of ken je iemand met een idee, groot of klein, ga dan naar levenlangleven.nu en zend het in voor 20 maart. Als je wint, helpen we je het idee te realiseren, maar als je alleen anderen inspireert met je idee is dat ook geweldig!


header_img
Leven Lang Leven

Deel je idee voor Leven Lang Leven!

Maker: Vandejong

Rechten:

Download
Deel je idee voor Leven Lang Leven!
21 januari 2020

Deel je idee

Het doel van Leven Lang Leven is een positieve beweging rondom fijn oud worden te starten en nieuwe oplossingen, scenario’s en vergezichten op te halen.++Lees meerLees meer over Leven Lang Leven op de website en deel je idee voor fijn oud worden! Want: de verpleegzorg staat onder druk. Dat vraagt om anders kijken naar oud worden en nieuwe ideeën voor hoe we dat vormgeven. Denk mee! Want we krijgen allemaal te maken met oud worden en zorg, maar dat betekent niet dat we ons leven niet meer betekenisvol kunnen leiden. Integendeel.

Oud worden. We lijken er niet veel over na te denken. Gek eigenlijk, want we worden steeds ouder en het aantal ouderen neemt toe. In 2060 zullen 4,8 miljoen mensen in Nederland 65+ zijn. Hierdoor neemt de druk op de samenleving en de verpleegzorg toe, en dat vraagt om nieuwe, slimme, hoopvolle oplossingen. De druk op de samenleving en de verpleegzorg neemt fors toe. Dat vraagt om nieuwe, slimme, hoopvolle oplossingen. 

Je leven lang leven… wat betekent dat eigenlijk? Hoe kunnen we de regie over ons eigen leven houden en van betekenis blijven als we oud zijn? Ook als we zorg nodig hebben. Hoe kunnen we ons sociale leven in stand houden en ons blijven ontwikkelen? Hoe blijven we een vitaal en veerkrachtig leven leiden? Hoe kunnen we elkaar helpen in het geven én ontvangen van zorg? 

Deel je idee!

Met Leven Lang Leven roepen we iedereen op om hierover na te denken en goede, vernieuwende ideeën over fijn oud worden te delen. Doe je mee? Deel je idee op www.levenlangleven.nu en win professionele begeleiding en ontwikkelbudget om het te realiseren!++FAQ en reglementWil je eerst lezen waaraan jouw idee moet voldoen? Bekijk dan de veelgestelde vragen of lees het reglement. Alleen een idee insturen om anderen te inspireren mag uiteraard ook.++Meer dan één idee?Verstuur één idee of plan per keer, maar vul het inzendformulier zo vaak in als je wilt!

Deel je idee

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/gevraagd-vernieuwende-ideeen-voor-fijn-oud-worden/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/gevraagd-vernieuwende-ideeen-voor-fijn-oud-worden/