‘Gewoon doen!’ op het Slimmernetwerk Café

70 deelnemers gingen keihard aan de slag met vernieuwing bij de overheid.


  • Betrokken KL'ers
6 september 2012

Met trots kijken we terug op een uitstekend verloop van het Slimmernetwerk Café van 5 september met als thema ‘Gewoon doen’. Deze laatste van vier edities in dit jaar kende met ruim 70 deelnemers een ongekend grote opkomst. Belangrijker nog was de manier waarop deze mensen elkaar hebben kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan met vernieuwing bij de overheid. Het thema ‘Gewoon doen’, mooi aangekondigd door Arre Zuurmond, bleek geen loze belofte, maar een credo waarmee Doetankers, opdrachtgevers, Slimmernetwerkers en geïnteresseerden de hele dag keihard aan de slag gingen om goede ideeën en vraagstukken een stap vooruit te brengen.

Met 14 workshops en een veelvoud aan nieuwe, nuttige ontmoetingen gaven de Doetanks zelf vorm aan de inhoud van het café. En de keuze om het café op die manier te organiseren bleek een schot in de roos. Het doel was om het café in te richten als een werkplaats, waar iedere doetanker en deelnemer, met zijn vraagstuk of idee een kleine stap vooruit kon zetten.

In de 3 workshoprondes verdiepten we ons in de instrumenten die de Doetanks ontwikkelden, deelden in hun ervaringen met het werken in een Doetank en reflecteerden op alle obstakels en kansen die je tegenkomt als je binnen de overheid echte verandering wil brengen. En nu we ruim een half jaar aan ervaringen konden delen, zagen we hoeveel praktische inzichten de Doetanks aan andere deelnemers konden meegeven. Omgekeerd hebben de ‘nieuwelingen’ van het Café zoals Train je Rijk, WEEF uit Tilburg en de jonge ambtenaren uit Delft weer een hoop nieuwe input gegeven voor de huidige en nieuwe Doetanks.

Het Slimmernetwerk Café ‘Gewoon doen’ zal de boeken in gaan als een unieke bijeenkomst, met veel energie en slimme verbindingen. Daarmee was het een geslaagde springplank voor de Doetanks om, in aanloop naar het Grand Café, de schouders eronder te zetten en het jaar af te sluiten met een succesvol resultaat.

Meer weten over dit Café en andere Slimmernetwerk Cafés? Ga naar het Café-blog op de website van het Slimmernetwerk. 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/gewoon-doen-op-het-slimmernetwerk-cafe/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/gewoon-doen-op-het-slimmernetwerk-cafe/