Hoe krijgen we een beter auteursrecht voor Europa?

Tijdens een bijeenkomst in het Europees Parlement organiseerden we onder de vlag van Communia een evenement rond de vraag hoe we auteursrecht beter kunnen maken voor gebruikers.


22 september 2016

Kennisland maakt zich hard voor vernieuwing van het auteursrecht. In Brussel doen we dat samen met verschillende partners onder de vlag van COMMUNIA. Op 8 september organiseerden we in het Europees Parlement een evenement met meer dan honderd beleidsmakers, lobbyisten en onderzoekers rond de vraag hoe we auteursrecht beter kunnen maken voor gebruikers.

Tijdens het evenement vroegen we verschillende experts op het gebied van auteursrechtbeleid van civil society organisaties naar hun standpunten over het huidige proces van auteursrechtvernieuwing++KL & copyrightLees hier wat we nog meer doen op het vlak van auteursrecht.. Wat is de hoop, wat zijn de angsten en wat zijn de concrete plannen om het auteursrecht in Europa te laten werken voor onze digitale samenleving?Wat is de hoop, wat zijn de angsten en wat zijn de concrete plannen om het auteursrecht in Europa te laten werken voor onze digitale samenleving?

Filmmaker en fotograaf Sebastiaan ter Burg maakte bovenstaande video om de antwoorden te bundelen.

Bekijk hier meer beeld van het evenement in het Europees Parlement.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/hoe-krijgen-een-beter-auteursrecht-voor-europa/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/hoe-krijgen-een-beter-auteursrecht-voor-europa/